bokomslag Det andra minnet : om hjärnforskning, minnespalats och konsten att komma ihåg
Psykologi & pedagogik

Det andra minnet : om hjärnforskning, minnespalats och konsten att komma ihåg

Martin Nilsson

Inbunden

279:-

Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

Uppskattad leveranstid 2-5 arbetsdagar

Fri frakt för medlemmar vid köp för minst 249:-

  • 285 sidor
  • 2022
Jakten på den försvunna konsten att komma ihåg!

Modern hjärnforskning har kunnat visa på en omvälvande slutsats: ju mer vi lär oss desto större blir hjärnans kapacitet. Det finns med andra ord all anledning att utmana vår minnesförmåga, vårt lärande och på köpet få en mer vital hjärna.

I Martin Nilssons debutbok Det andra minnet får läsaren ta del av en fascinerande berättelse om hur minnet fungerar, hur vi kan maximera vår minneskapacitet och vilka vinster vi därigenom kan göra. Boken är lika mycket en personlig berättelse om Martin Nilssons egen resa mot ett mästarminne, som en handbok med konkreta råd. Hur fungerar den kanske mest fundamentala funktionen i vår hjärna? Martin Nilsson berättar om den senaste forskningen på området, men lär oss också antika minnestekniker som fungerar utmärkt än i dag.

Samma dag som Martin Nilsson köpte sin första bok om minnestekniker hamnade han i ett samtal på sin nya arbetsplats om terrorattackerna i New York 2001. Det visade sig att han hade helt fel på alla punkter om var han befann sig när han fick höra om attackerna och vad han gjorde vid tidpunkten. Det här blev startskottet på Martins stora intresse för hur minnet fungerar och början på hans resa mot ett mästarminne.

Martin Nilsson jobbar till vardags som gymnasielärare i psykologi. 2021 deltog han som finalist i TV4:s program Talang där han imponerade stort på såväl jury som tittare när han visade upp sina fenomenala minnesförmågor.

Röster om boken:

»Martin Nilssons historia visar hur medveten träning med kraftfulla tekniker, rätt inställning och ett starkt pannben ger möjlighet till ett fantastiskt minne. Det andra minnet är mycket bra och välskriven. Författaren beskriver förutom minnesträning också en fascinerande tävlingsvärld där minnesmästare möts och inspirerar varandra. Boken vänder sig till alla, från gymnasieåldern och uppåt, som är intresserade av ämnet.« Bibliotekstjänst

»Kanske en av de bästa böckerna jag har läst. Lika mycket en personlig livsberättelse som en lärorik genomgång av minnestekniker och hur man kan använda sig av dem, med intressanta filosofiska argument om minnets betydelse. Måste-läsning för alla, egentligen. Och ja just det, den är rolig också ...« Ginger, Goodreads

»En rak jävla höger mot både medvetna och omedvetna tankesättssjälvklarheter, mycket imponerande läsning.« Mirella, Goodreads

»Jag blev fullkomligt överväldigad när läste sidorna 242-243, där du beskriver dina insikter i legometaforen. Din bok är fantastisk och ett nödvändigt tillskott i den svenska litteraturen om minne. En juvel!« Henrik (läsare som mejlade och tackade Martin)

 

 
  • Författare: Martin Nilsson
  • Format: Inbunden
  • ISBN: 9789177957331
  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 285
  • Utgivningsdatum: 2022-04-12
  • Förlag: Bokförlaget Polaris