Den tekniske kockens experimentella kokbok : 117 kemiska experiment i köket

Inbunden, Svenska, 2014

Av Per-Olof Hegg, Jan Hedh, Anders Vendel

289 kr

Skickas fredag 26/9
Fri frakt för medlemmar vid köp för minst 249 kr.

Den första ”Den tekniske kocken” beskriver molekylär gastronomi med utgångspunkt från olika livsmedelsstrukturer, medan ”Den tekniske kocken 2” tar sin utgångspunkt i mera kemi och introducerar molekylbegreppet. Tillsammans ger de båda böckerna en komplett beskrivning av de tekniska, kemiska, historiska och biologiska egenskaperna hos livsmedel – ett livsmedelsteknologiskt uppslagsverk.

Syftet med denna tredje bok i serien är att:
● sprida livsmedelskunskap genom enkla experiment
● introducera molekylär gastronomi för livsmedelsintresserade och
● skapa nya och överraskande smaksensationer.

En viktig utgångspunkt för att skriva den nya ”experimentella kokboken” har dels varit författarens unika forskarkontakter och egen forskning, dels att som medlem i Skåneländska Gastronomiska Akademien kunnat utnyttja kontakterna med den sydsvenska gastronomiska eliten som lett till en rad idéer och experiment.

Ambitionen är att experimenten ska vara:
● enkla och lätta att utföra i köket
● kittlande och överraskande både vad avser smaken och vad ögat ser
● innehålla nytänkande.

PER-OLOF HEGG är docent i Mejeriteknologi vid Lunds universitet och tidigare professor i Livsmedelsteknologi vid Norges Lantbrukshögskola. Författaren har lång erfarenhet som forsknings- och utvecklingschef inom livsmedelsindustrin och föreläser flitigt över hela landet.

Produktinformation

  • Utgivningsdatum2014-10-07
  • Mått214 x 275 x 9 mm
  • Vikt600 g
  • SpråkSvenska
  • Antal sidor91
  • Upplaga1
  • FörlagJure Förlag
  • IllustratörSelander, Tina
  • SABQcaa, Pmbb
  • EAN9789172235892

Tillhör följande kategorier