Den tekniske kockens experimentella kokbok : 117 kemiska experiment i köket
Inbunden, Svenska, 2014
289 kr
 Syftet med denna tredje bok i serien är att:
 ● sprida livsmedelskunskap genom enkla experiment
 ● introducera molekylär gastronomi för livsmedelsintresserade och
 ● skapa nya och överraskande smaksensationer. 
En viktig utgångspunkt för att skriva den nya ”experimentella kokboken” har dels varit författarens unika forskarkontakter och egen forskning, dels att som medlem i Skåneländska Gastronomiska Akademien kunnat utnyttja kontakterna med den sydsvenska gastronomiska eliten som lett till en rad idéer och experiment.
 Ambitionen är att experimenten ska vara:
 ● enkla och lätta att utföra i köket
 ● kittlande och överraskande både vad avser smaken och vad ögat ser
 ● innehålla nytänkande. 
PER-OLOF HEGG är docent i Mejeriteknologi vid Lunds universitet och tidigare professor i Livsmedelsteknologi vid Norges Lantbrukshögskola. Författaren har lång erfarenhet som forsknings- och utvecklingschef inom livsmedelsindustrin och föreläser flitigt över hela landet.
Produktinformation
- Utgivningsdatum2014-10-07
 - Mått214 x 275 x 9 mm
 - Vikt600 g
 - FormatInbunden
 - SpråkSvenska
 - Antal sidor91
 - Upplaga1
 - FörlagJure Förlag
 - IllustratörSelander, Tina
 - SABQcaa, Pmbb
 - ISBN9789172235892