bokomslag De som färdas om natten
Skönlitteratur

De som färdas om natten

Armando Lucas Correa

Pocket

Medlemspris

69:-
(110:-) Bli medlem Gäller t.o.m. 31 juli 2024

Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

Uppskattad leveranstid 1-2 arbetsdagar

Fri frakt för medlemmar vid köp för minst 249:-

Andra format:

  • 351 sidor
  • 2024
Berlin, 1931. Ally, en talangfull ung poet, är ensam och rädd när hon föder sin dotter Lilith, som är av blandad etnicitet. Nazisterna är på väg att ta makten i landet och hon förstår att hon måste gömma sitt barn för att skydda henne från Hitlers rasideologi. Men ju äldre dottern blir, desto svårare blir det att hålla henne gömd. Ally tvingas sätta sin dotter i säkerhet på andra sidan Atlanten.

Havanna, 1958. Lilith har få minnen av sin mor och barndom i Tyskland. Hon är lycklig med sin älskade Martin, en kubansk pilot med stark koppling till Batistaregimen. När revolutionens låga flammar upp i landet, står Lilith och parets nyfödda dotter Nadine plötsligt vid ett skrämmande vägskäl.

Berlin, 1988. Nadine arbetar som forskare och är fast besluten om att bevara minnet av dem som mördades av nazisterna. Ändå har hon under hela sitt liv undvikit sin egen familjs historia. Men Nadines dotter, Luna, uppmuntrar henne att ta reda på sanningen bakom de val som Nadines mamma och mormor gjorde för att skydda sina barn. Intet ont anande kommer Luna att få reda på en hemlighet som förändrar allt hon trodde sig veta om sin familjs förflutna. Åtskilda av tiden men förenade av sina uppoffringar, ger de fyra kvinnorna sig ut på varsin resa för att finna sig själva och upptäcker att de är levande bevis på kraften i en mors kärlek.

ARMANDO LUCAS CORREA är en flerfaldigt prisbelönad författare och journalist. Han föddes 1959 i Guantanamo på Kuba men är numera bosatt i New York. Han debuterade med den internationella bästsäljaren Den tyska flickan som hyllats av såväl läsare som kritiker. Den fristående uppföljaren, Dotterns berättelse, har även den sålts till ett flertal länder. De som färdas om natten är hans tredje roman och snart är han aktuell med den psykologiska thrillern Hennes tysta ögon.

"En djupt fängslande bok, poetisk och vacker, pendlande mellan ljus och mörker, sorg och hopp." Anna Hasselberg, BTJ

"Underhållande och dramatisk läsning." Eva Åström, Expressen Söndag

"En häpnadsväckande berättelse som spänner över flera generationer. Läsarna kommer att bli djupt berörda." Publishers Weekly
  • Författare: Armando Lucas Correa
  • Format: Pocket
  • ISBN: 9789177996941
  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 351
  • Utgivningsdatum: 2024-05-28
  • Översättare: Jessica Hallén
  • Förlag: Louise Bäckelin Förlag