bokomslag De oskiljaktiga
Skönlitteratur

De oskiljaktiga

Simone de Beauvoir

Pocket

110:-

Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

Uppskattad leveranstid 2-5 arbetsdagar

Fri frakt för medlemmar vid köp för minst 249:-

Andra format:

  • 158 sidor
  • 2022
De oskiljaktiga skildrar en passionerad vänskap mellan två rebelliska skolflickor. Den behärskade Sylvie (Simone de Beauvoir) blir omedelbart charmad av sin nya klasskamrat, den glada, intelligenta och vågade Andrée (Elisabeth "Zaza" Lacoin). Hon beundrar Andrée och gör allt för att bli vän med henne. Tillsammans växer de upp och befriar sig från samtidens kvävande konventioner och omgivningens förväntningar. De blir snart oskiljaktiga, tills den dag då Andrée går ett hemskt öde till mötes.

De oskiljaktiga ansågs alltför avslöjande och intim för att publiceras under författarens livstid. Den skrevs 1954, fem år efter utgivningen av Det andra könet. Manuskriptet återupptäcktes av Sylvie Le Bon de Beauvoir, Simones dotter, som även skrivit bokens förord. Berättelsen och bokens fotografier, anteckningar och brev gör publiceringen till en litterär händelse.

SIMONE DE BEAUVOIR (1908 1986) var en fransk Goncourtprisbelönt författare och filosof. Tillsammans med sin livskamrat Jean-Paul Sartre var hon en viktig företrädare för den franska existentialismen. Mest känd är hon för den feministiska klassikern Det andra könet.

"En otrolig bok som blandar intelligent och djup dialog, med verkliga brevväxlingar från Simone och Zaza."
Hanna Bergström, Nöjesguiden

"Simone de Beauvoirs prosa - utmärkt översatt av Kristoffer Leandoer - är kristallklar. Analysen av de sociala relationerna likaså [...] en idéroman och en uppväxtskildring, kan man tänka sig något bättre?"
Jenny Högström, Sydsvenskan

"Fängslande om en tid som känns både långt borta och nära."
Eva Åström, Expressen Söndag

"Det är en välskriven och lättläst roman som sätter blickfånget på hur svårt det är att bryta sig loss från familjens-, samhällets-, den förhärskande religionens normer, vilket många kvinnor även idag brottas med."
Maria Eriksson, Norran

"Kristoffer Leandoer har gjort en fläckfri översättning med ett återhållet och precist språkbruk [...] vackert tillskott till ett författarskap som är ständigt aktuellt"
Maria Ramnehill, Hallands Nyheter

"en alldeles underbart skriven bok. Om någon har missat att de Beauvoir inte bara var en briljant filosof utan även en av 1900-talets viktigaste romanförfattare så är De oskiljaktiga en tänkbar ingång."
Rasmus Landström, Dagens ETC
  • Författare: Simone de Beauvoir
  • Format: Pocket
  • ISBN: 9789180182928
  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 158
  • Utgivningsdatum: 2022-02-08
  • Översättare: Kristoffer Leandoer
  • Förlag: Lind & Co