bokomslag Champagne och andra bubblor
Mat & dryck

Champagne och andra bubblor

Fredrik Schelin

Inbunden

299:-

Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

Uppskattad leveranstid 2-4 arbetsdagar

Fri frakt för medlemmar vid köp för minst 249:-

  • 175 sidor
  • 2021
Efter prisbelönta succéboken Champagne 49 miljoner bubblor i en flaska kommer vinskribenten och champagnekännaren Fredrik Schelin med den efterlängtade uppföljaren Champagne och andra bubblor en hyllning till mousserande vin i allmänhet och champagne i synnerhet.

Fredriks mission är att tvätta bort snobbstämpeln kring champagne och bubbel. Han vill visa att extraordinära bubblor finns i alla prisklasser och är något som vi alla har rätt att njuta av.

I sin nya bok låter Fredrik oss följa med på en inspirerande nutida smak- och kunskapsresa bland världens vindistrikt allt från Frankrikes klassiska champagnegårdar till producenter av andra minst lika goda mousserande viner som Cava, Prosecco, Crémant och Cap Classique. Resan tar oss från Frankrike till Italien, Sydafrika och Tyskland, och sist men inte minst till nytänkande, moderna svenska vinmakare som också producerar mousserande vin. Vi får inblick i biodynamisk odling och klimatförändringarnas inverkan på champagneproduktionen, lära oss skillnaden på bubbel och bubbel champagnemetoden, olika druvor, lagring och terroir.

I boken finns ett stort antal vinodlare personligt presenterade och tips på hur man på trevligast sätt reser runt bland vingårdarna i de olika distrikten samt information om vilka producenter och vinhus som är värda ett besök.

Boken förser dessutom läsaren med smaknycklar, recept och en baskurs i food pairing för smakupplevelser utöver det vanliga. Fredrik bjuder dessutom på en lista med sina 100 bästa utvalda champagner. Välkommen in i champagnens och de mousserande vinernas magiska värld! Boken är rikligt illustrerad med fotografier av Raphael Cameron och illustrationer av Sara Cameron.

Fredrik Schelins förkärlek för mousserande vin i allmänhet och champagne i synnerhet har resulterat i över 6 000 provade champagner som bl a genererat en topplista som finns att läsa på BestChampagne.se. Fredrik driver Sveriges största vinprovningsklubb, Stockholm Wine Club, som erbjuder både provningar och föreläsningar över hela landet. 2012 startade Fredrik det digitala magasinet DinVinguide.se som sedan dess fått ett systermagasin DryckesListan.se. Tillsammans besöks de varje vecka av över 350 000 unika läsare.
  • Författare: Fredrik Schelin
  • Illustratör: Sara Cameron
  • Format: Inbunden
  • ISBN: 9789198594720
  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 175
  • Utgivningsdatum: 2021-10-07
  • Förlag: The Book Affair