bokomslag C++ på riktigt
Data & IT

C++ på riktigt

Simon K Jensen

Häftad

449:-

Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

Uppskattad leveranstid 7-11 arbetsdagar

Fri frakt för medlemmar vid köp för minst 199:-

  • 200 sidor
  • 2019
C++ på riktigt ger en introduktion till det populära programspråket C++ som används vid utveckling av både enkla och mycket avancerade system. Lär man sig C++ står dörren öppen. Det är enkelt att lära sig andra programspråk om man behärskar C++, och detta gör C++ till ett perfekt språk att börja med.

På mindre än 200 sidor förklaras de teoretiska begrepp som utgör fundamentet i nästan all programmering. Det handlar bland annat om datatyper, operatorer, uttryck, satser, funktioner och objekt. Därutöver förklaras begreppen fält, strängar, pekare och klasser som i C++ skiljer sig något från de flesta andra programspråk.

Med underhållande allegorier, utförliga förklaringar och precisa kodexempel samt en del illustrationer visas hur några av de mest abstrakta begreppen hänger ihop. Boken kräver inga förkunskaper utöver ett öppet sinne och lite tålamod.

På bokens webbplats (www.riktigcpp.se) finns förslag på övningar samt ett diskussionsforum för programmeringsintresserade.

Läs C++ på riktigt om:
* du är en nybörjare och vill börja lära dig att programmera på riktigt.
* du redan kan programmera men ibland inte kan förklara varför din kod fungerar.
* du är en lärare som vill förbättra en befintlig kurs så den blir teoretiskt korrekt.
* du är en kursdeltagare som vill få en djupare förståelse av C++ utan att behöva läsa en jättetjock bok.
* du är trött på alla felaktigheter eller felöversättningar i de flesta böcker om C++ på svenska.

Boken kan användas som introduktionsbok på både högskole- och gymnasienivå. Den är skriven på ett teoretiskt korrekt sätt utan att vara långtråkig och enformig. Faktum är att den är rolig. Och det är aldrig fel.

Simon K. Jensen har tidigare undervisat i LabWindows/CVI och C/C++ på Göteborgs universitet samt hållit workshops i Java, Python, PHP och JavaScript. Han började programmera som tolvåring och har arbetat professionellt med detta sedan 1997. Idag driver han en problemlösningsbyrå samt ansvarar för två kurser vid Göteborgsregionens Tekniska Gymnasium. På fritiden spelar han musik samt skriver noveller och poesi.
  • Författare: Simon K Jensen
  • Format: Häftad
  • ISBN: 9789198570106
  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 200
  • Utgivningsdatum: 2019-09-25
  • Förlag: Göteborgs Tekniska College