bokomslag Brevet från mig : dikter för unga
Ungdom

Brevet från mig : dikter för unga

Lena Sjöberg

Inbunden

269:-

Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

Uppskattad leveranstid 2-4 arbetsdagar

Fri frakt för medlemmar vid köp för minst 249:-

  • 77 sidor
  • 2020
En vibrerande nattlig bussresa, stillheten i en älskad mormors kök, sorlet från en sensommarbalkong, den isande kylan hos den som nyss blivit lämnad, en dotter som vill sin mamma väl, en puls som dunkar, en dörr som slår igen … Brevet från mig innehåller dikter om att vara förälskad, sviken, rädd eller hoppfull.

Dikter om att ta språnget ut i livet, eller om att tveka ett ögonblick i någons varma, trygga famn.

Sagt om boken: Diktjagen rör sig i insiktsfulla tankerymder – hur mycket det än stormar är tonfallet vänfast och stadigt, ja livserfaret vuxet. Som uppmaningen till den vilsna ungdomssjälen att hålla ut och ha tålamod i den avslutande dikten Råd till ett 17-årigt jag. Lena Sjöberg skriver rimmat och musikaliskt, enkelt och klart. Det är alltid starkt och angeläget, aldrig stillastående. Helhetsbetyg: 5

– Mattias Käck, BTJ-häftet.

Lena Sjöbergs nya dikter för barn och unga får mig att vilja osäkra min akustiska gitarr. De är melodiska, pricksäkert rimmade och kretsar kring starka känslor. Därtill har Sjöberg ritat lika fint och egenartat som hon skriver, sin vana trogen. /…/ Det är på svänget det hänger, och på Sjöbergs befriande och otvungna sätt att närma sig såväl poesins tradition som dess eviga motiv: havet, döden och kärleken den röda.

– Petter Lindgren, Aftonbladet

Imponerande och smakfull komposition … Boken är en egen liten helhet

Folkbladet

Mycket välkommen lyrikbok för ungdomar. Ambitiös formgivning, vackra illustrationer, tilltalande på alla nivåer … Bitterljuv relationsdramatik i 26 dikter

Peter Grönborg, Barometern

Sjöberg skriver varmt och trovärdigt om nära relationer. Här finns kärleksdikter, orosdikter, den unga osäkerheten, pendlingen mellan svek och hopp och funderingar över den egna identiteten och vem-vill-jag-vara-osäkerheten. Dikter med melodisk rytm, lätta att högläsa

Susanna Ekström, Opsis

Med en ton som berör lyckas Sjöberg navigera mellan alla de svåra situationer vi ställs inför som människor och visa för läsaren att vi inte är ensamma om våra tankar och tvivel. Med ”Brevet från mig” har hon skapat en trösterik diktsamling som speglar samtiden. Diktsamlingen passar utmärkt som present till någon som slutar nian, konfirmerar sig eller tar studenten.

Barnens boktips

De på ytan enkla dikterna går rakt in i hjärtat och tål att läsas många gånger. Det här är verkligen en bok jag rekommenderar varmt.

Enligt O

Sista dikten ”Råd till ett 17-årigt jag” önskar jag att jag själv hade fått läsa och sätta upp på anslagstavlan i mitt rum när jag var 17.

Barnboksbloggen

Det är fantastiskt att få bläddra i denna lilla pärla, att känna igen sig i dessa olika känslor som Lena Sjöberg broderar ut med penna och penseldrag i härliga, färgglada nyanser.

Bibblabella
  • Författare: Lena Sjöberg
  • Illustratör: Lena Sjöberg
  • Format: Inbunden
  • ISBN: 9789127162860
  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 77
  • Utgivningsdatum: 2020-04-03
  • Förlag: Natur & Kultur Allmänlitteratur