bokomslag Brev från Dag : korrespondensen mellan Dag Hammarskjöld och Bo Beskow
Memoarer & biografier

Brev från Dag : korrespondensen mellan Dag Hammarskjöld och Bo Beskow

Eva Selin Marie-Noëlle Little

Inbunden

419:-

Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

Uppskattad leveranstid 2-4 arbetsdagar

Fri frakt för medlemmar vid köp för minst 249:-

  • 280 sidor
  • 2020
Korrespondensen mellan Dag Hammarskjöld och Bo Beskow

"Det här är en ljuvlig bok. Dess tonfall stannar kvar i läsaren. De två vännerna är så närvarande och så olika. De var så gott som jämnåriga och stammade från kända familjer, Dag Hammarskjölds far hade varit statsminister, hans mor nära släkt med Carl Jonas Love Almqvist; Bo Beskows föräldrar var Natanael och Elsa Beskow.
Dag Hammarskjöld är vår mest legendariska nutida gestalt vid sidan av Raoul Wallenberg. Bo Beskow är konstnären mest omtalad för sina glasfönster i Skara domkyrka, för sin dekor i FN:s meditationsrum och bibliotek som Dag tog initiativ till samt för mängder av porträttmålningar!"
Ur Per Wästbergs engagerade förord

I denna vackert illustrerade volym återges de två vännernas brevväxling under åtta händelserika år, abrupt avbruten genom Dag Hammarskjölds död i flygkraschen 1961. I dessa 167 epistlar avhandlas världspolitik och litteratur, konst och husköp, politik och barnafödande. Allt i en både respektfull och samtidigt varm och familjär ton. Bo kunde ta ut svängarna, Dag var något försiktigare.

Marie-Noëlle Little, professor emerita i franska, bosatt i USA. Hon har arbetat många år med att redigera och översätta Dag Hammarskjölds korrespondens med den franske poeten och diplomaten Alexis Leger. Hon har också skrivit om Hammarskjöld och Ezra Pound i The Knight and the Troubadour, 2011.

Eva Selin är filosofie doktor i ekologisk botanik och har publicerat ett flertal arbeten om vårt gröna kulturarv. Hon har också gjort en utställning om Dag Hammarskjölds natur- och fjällintresse. Detta delas för övrigt av Eva Selin som är bosatt på Gotland och verksam vid Gotlands museum.

------------------------------

"Bo Beskows brev med teckningar och skisser är som små konstverk, som lyser och skimrar än idag." Ulf Mårtensson, Kristianstadsbladet

"Nog är detta en ljuvlig bok. Som ger unik insyn i ett uppoffrande arbete för fred i världen." Lennart Lindgren, Gotlands Allehanda
  • Författare: Eva Selin, Marie-Noëlle Little
  • Format: Inbunden
  • ISBN: 9789189063402
  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 280
  • Utgivningsdatum: 2020-10-07
  • Översättare: Bo Beskow
  • Förlag: Carlsson