Hoppa till sidans huvudinnehåll

Del 91

Bordet är dukat : mat med tradition på Gotland

Inbunden, Svenska, 2019

Av Lars Kruthof, Ing-Marie Tellström, Annelie Adolfsson Rosén, Birgitta Strandberg-Zerpe, Eva Selin, Lena Ideström, Johan Norderäng, Per Widerström, Riina Noodapera, Susanne Welin-Berger

399 kr

Beställningsvara. Skickas inom 5-8 vardagar
Fri frakt för medlemmar vid köp för minst 249 kr.

Säg den som inte är intresserad av mat, alla ska vi ju äta. I Bordet är dukat – Mat med tradition på Gotland berättas om traditioner kring mat på Gotland med nedslag i olika århundraden. Läs om livet på en gotländsk gård runt 1930–40, om vad som stod på bordet i Visby till fest och vardag under 1700–1800-talen och om hur skaffare, Gotlands speciella festfixare, ordnade med servering och spex under bröllop och andra högtider. Vi ser oss också omkring i nutiden och undersöker hur äldre traditioner och matvanor uppdateras till vår tids smak. Detta och mycket mer finns på menyn och för den som själv vill smaka finns spännande recept att provlaga. Låt dig väl smaka!

Produktinformation

  • Utgivningsdatum2019-11-21
  • Mått215 x 245 x 18 mm
  • FormatInbunden
  • SpråkSvenska
  • SerieGotländskt Arkiv
  • Antal sidor136
  • Upplaga1
  • FörlagFornsalens Förlag
  • ISBN9789188036063

Tillhör följande kategorier