bokomslag Blueprint B version 3.0 Facit
Språk & ordböcker

Blueprint B version 3.0 Facit

Christer Lundfall Ralf Nyström

Häftad

129:-

Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

Uppskattad leveranstid 3-7 arbetsdagar

Fri frakt för medlemmar vid köp för minst 199:-

  • 32 sidor
  • 2018
Blueprint är ett uppskattat kursläromedel i engelska för gymnasiet och vuxenutbildningen. Blueprint version 3.0 finns för kurserna engelska 5 och 6.

Böckerna innehåller allt från skönlitterära klassiker till samhällsgranskande sakprosa och populärvetenskap från olika delar av den engelskspråkiga världen. Texterna i Blueprint är valda med syftet att ge eleverna nya perspektiv på omvärlden och en större förståelse för olika sätt att leva - ett högaktuellt ämne i dagens samhälle. Inspelningarna av texter och hörövningar speglar många olika dialekter och accenter.

Blueprint-serien är uppskattad för sina "Blue Pages" där eleverna får handfast stöd vid muntlig och skriftlig produktion. Autentiska exempel på elevtexter ger tydliga förlagor att jämföra med.

Läs mer
Blueprint tänjer på gränserna och eleverna gillar det!
Serien Blueprint ger dig det stöd du behöver för att engagera eleverna i engelskundervisningen. Eleverna får gång på gång öva på att uttrycka sina attityder och värderingar i sammanhang som utvecklar dem såväl språkligt som personligt. Film, reklam och populärkultur hör till elevernas vardag och utgör också en stor del i Blueprint.

Blueprint ger dig frihet
Lärare som använder Blueprint gillar att den är så öppen att arbeta med. Du kan välja och vraka bland kapitlen - här finns många öppningar att arbeta vidare med, till exempel film. Grammatiken ligger separat, så den tar du in när det passar. Ordkunskapsövningarna är relevanta och utmanande, inte minst avsnitten med ordbildning. Eleverna får många goda råd om hur man skriver olika texttyper och fördjupningsuppgifter får eleverna att tänka till, både inför muntliga och skriftliga presentationer.

Utmärkande drag
- Varierat innehåll med skönlitterära texter, dikter, reportage och populärvetenskapliga artiklar.
- Mönstertexter på olika nivåer och uppföljningsfrågor och elevuppgifter med tydliga instruktioner och mallar som handleder och stöttar.
- Vokabulärträning med ett tydligt lexikalt synsätt - collocations övas i både ordövningar och gloslistor.
- Digitalt övningsmaterial med inlästa texter och glosträning, både traditionell och kontextuell.
- Lärarhandledning med bland annat förslag på arbetssätt, extrauppgifter, färdighetsprov och hela upplägg för att arbeta med film.
- Autentiska hörövningar med intervjuer, presentationer och föredrag. (På grund av upphovsrättsliga skäl finns dock inte alla hörövningar inspelade och då länkar vi istället till sidor där det ljudet finns. Dessa externa länkar ligger samlade i ett dokument i ljud-mappen i lärarmaterialet.)

Tryckt bok eller heldigitalt
Välj att arbeta med tryckt bok eller heldigitalt.

I Blueprint 3.0 Digital hittar du allt det tryckta innehållet i digital form och mycket mer. Här kan varje elev träna på egen hand och göra framsteg i sin takt. Eleverna får automatisk återkoppling steg för steg genom alla uppgifter och du som lärare kan enkelt se hur långt var och en av dem har kommit och var de behöver träna mer. Med denna digitala extraresurs får du utrymme att hjälpa varje elev ännu bättre och möta var och en utifrån hans eller hennes unika behov.

Vill du hellre arbeta med den tryckta boken så kompletterar du med den digitala lärarhandledningen i Blueprint Digital (lärarlicens) samt det digitala övningsmaterialet till dina elever.

Om författarna
Christer Lundfall är lärare i engelska, svenska och svenska som andraspråk. Han har arbetat på universitet i USA och England i flera år, men är nu gymnasielärare i Stockholm. Ralf Nyström undervisade i engelska och tyska på gymnasiet i Stockholm. Både Christer Lundfall och Ralf Nyström har givit ut flera titlar inom sina ämnen.

  • Författare: Christer Lundfall, Ralf Nyström
  • Format: Häftad
  • ISBN: 9789147121083
  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 32
  • Utgivningsdatum: 2018-11-06
  • Förlag: Liber