Skönlitteratur

Blixtra, spraka, blända!

Jenny Jägerfeld

Pocket

99:-

Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

Uppskattad leveranstid 2-4 arbetsdagar

Fri frakt för medlemmar vid köp för minst 199:-

Andra format:

  • 519 sidor
  • 2019
"Att läsa Blixtra, spraka, blända! är som att åka baktill på en moppe där föraren gasar utav bara helvete och man inte ser vart man är på väg."
Borås Tidning

"Läskigt och känsligt om att förlora fotfästet [.] en bladvändare om identitetsstörtande dålighetsliv"
Expressen

"Jenny Jägerfeld skriver oerhört träffsäkert och drivet, även om det är tunga ämnen som hon behandlar, vilket gör att man aldrig får tråkigt under läsningen."
Enköpings-Posten

"Språket skär som en vass kniv genom nypotatis"
Jönköpings-Posten

Penny Löwe var det litterära stjärnskottet som knappt hann lysa upp himlavalvet innan hon slocknade. Efter en hedonistisk vistelse i London, där hon bränner hela förskottet för nästa bok, kommer hon hem till Sverige utan några som helst idéer till romanen som borde varit klar för länge sen.

Men vännen Lola dyker upp med en lösning. Hon ska hjälpa Penny att hitta inspirationen igen. Tillsammans konstruerar de en lika okonventionell som livsfarlig plan. Vem är egentligen Lola - en skänk från ovan eller en musa från helvetet?

Jenny Jägerfeld har skrivit en roman med högt driv och psykologiskt djup om destruktiv vänskap, kreativ låsning och jakten på det "äkta" i litteraturen.

"Jenny Jägerfeld är en frisk vind - ja, en virvlande storm - rakt genom en ofta stillastående och stinkande göl av ingrodda och oreflekterade fördomar och förutfattade meningar. Frispråkig, frisk och förföriskt frivol, ja rentav frenetiskt fatal."
Gefle Dagblad

"Ett lätt språk som gör att en som läsare flyter fram genom berättelsen."
Nöjesguiden

"Jenny Jägerfelds 'Blixtra, spraka, blända!' är en roligt genomförd ide som bygger på vår tids besatthet av äkthet och sanning."
Dagens Nyheter

"Jägerfeld får språket att spraka av samtid när hon ger ordet åt sin verbalt begåvade huvudperson. [...] Klok bok - men inte minst fruktansvärt kul!"
Dala-Demokraten
  • Författare: Jenny Jägerfeld
  • Format: Pocket
  • ISBN: 9789127160897
  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 519
  • Utgivningsdatum: 2019-05-08
  • Förlag: Natur & Kultur Allmänlitteratur