Memoarer & biografier

Blir du ledsen om jag dör?

Nicolas Lunabba

Pocket

110:-

Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

Uppskattad leveranstid 1-2 arbetsdagar

Fri frakt för medlemmar vid köp för minst 249:-

Andra format:

  • 296 sidor
  • 2023
För övrigt anser jag att Nicolas Lunabbas roman Blir du ledsen om jag dör? är såväl litterärt som innehållsmässigt överlägsen alla de prosatexter som Augustnominerades förra året.
Jan Guillou i Aftonbladet

Det finns en poetisk rytm i Lunabbas språk, han undviker klichéer och låter vreden kväva sentimentaliteten. Resultatet blir en episk anklagelseakt, en skoningslös skildring av Sveriges svek och – framför allt – början på ett spännande författarskap.
Malin Persson Giolito i Tidningen Vi

Det här är en av mina favoriter och jag har rekommenderat den tidigare. (…) Det är en bok som satte spår i mitt huvud, det gör de inte så ofta. Den skildrar en verklighet med empati och inifrån – och samtidigt ger den hopp om att saker faktiskt går att ändra på. Den borde vara obligatorisk läsning för politiker.
Leif GW Persson i Nyhetsmorgon

Om någon såg en kvinna gråta av lika delar vrede och sorg på flyget till Paris nyss, så var det jag. Läs boken av Nicolas Lunabba och med Elijah Clarence. Den är öm, politisk och brutal, skriven ur ett krossat hjärta, bara läs.
Journalisten och författaren Elisabeth Åsbrink på Instagram

… det här är verkligen årets bästa och viktigaste bok.
Journalisten och författaren Andreas Cervenka på Twitter

Nicolas är en hjälte för att han såg ett stort samhällsproblem och engagerade sig för att skapa en lösning. Som verksamhetsledare för Helamalmö har han hjälpt tusentals unga i utanförskap till en tryggare framtid.
Juryns motivering när Lunabba utsågs till Årets medmänniska 2022

... Lunabba briljerar. (...) Det finns en poetisk rytm i Lunabbas språk, han undviker klichéer och låter vreden kväva sentimentaliteten. Resultatet blir en episk anklagelseakt, en skoningslös skildring av Sveriges svek och – framför allt – början på ett spännande författarskap.
Vi Läser

Det är ett nytt klassamhälle han skildrar, rasifierat och mer gettofierat, men i sina grundvillkor förbluffande likt det gamla. (…) Det är starkt och tankeväckande, rörande och inte sällan komiskt.

… ett intrikat och intensivt kammarspel av speglingar, utbyten och förvandlingar.
Dagens Nyheter

Nicolas Lunabba har ett språk som aldrig försöker söka efter effekter och hans reflektioner forsar och flödar fram (...). Blir du ledsen om jag dör? får mig att tänka på Evin Ahmands urfina debut En dag ska jag bygga ett slott av pengar och på Johannes Anyurus författarskap. Nicolas Lunabba har så mycket att berätta. Han måste fortsätta med det.
Expressen

För att förstå skjutningarna måste man undersöka barnens villkor: fattigdomen, rasismen, skolan. Det gör Nicolas Lunabba i en välartikulerad anklagelse mot Sverige.

Alla behöver läsa Nicolas Lunabbas "Blir du ledsen om jag dör?" Alla. I synnerhet efter en valrörelse där man pratat på autopilot om unga män som skjuter skarpt i fattiga stadsdelar. I hans bok blir nämligen allt äntligen på riktigt.
Sy
  • Författare: Nicolas Lunabba
  • Format: Pocket
  • ISBN: 9789127183896
  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 296
  • Utgivningsdatum: 2023-07-20
  • Förlag: Natur & Kultur Allmänlitteratur