bokomslag Binas visdom : naturlig biodling på nygammalt vis : biodynamiska metoder
Djur & natur

Binas visdom : naturlig biodling på nygammalt vis : biodynamiska metoder

Erik Berrevoets

Häftad

249:-

Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

Uppskattad leveranstid 7-11 arbetsdagar

Fri frakt för medlemmar vid köp för minst 249:-

  • 132 sidor
  • 2014
Biodling på nygammalt sätt
Inspiration från äldre modeller av bikupor är åter i ropet, t.ex. Warré och TbH. Fler vill börja med biskötsel för att rädda de utrotningshotade bina. Naturlig biskötsel hävdar att människan har gjort för stora ingrepp i binas naturliga processer. Det är inte bara kortsiktigt konventionellt jordbruk med pesticider och ensidig växtodling som halverat antalet bin sedan mitten på förra seklet. Det är kanske framförallt den konventionella biodlingens egna metoder, som skapar obalanser. Det är egentligen inte bakterier, virus eller Varroakvalster som är problemet, de har alltid funnits, utan varför de tar överhanden.

Rudolf Steiner, den ekologiska odlingens anfader, varnade redan 1923 för denna utveckling, liksom Thür 1946 och Warré 1948. Vår tid har svårt att förstå Rudolf Steiners holistiska vetenskap, men hans respektfulla syn på biskötsel och människans förhållande till naturen i stort, är oerhört aktuell, oavsett om vi förstår hans metod. Erik Berrevoets guidar oss djupare och djupare in i Steiners sätt att tänka utifrån hans föredragsserie om biodling 1923. På ett oväntat, spännande och modernt sätt förstår vi mer och mer varför och hur vi måste vårda bin annorlunda, varför och hur vi måste leva i samklang med naturen. Boken ger därför riktlinjer för Omställning i vidare bemärkelse, även om det centrala är praktiska råd inför framtidens moderna naturliga biskötsel.

Erik Berrevoets föddes i Nederländerna och migrerade till Australien i tjugoårsåldern. Han studerade antropologi och sociologi tog en masterexamen i Landsbygds sociologi.Han har vidareutbildat sig i biodynamisk odling.Han har biodling med inhemska australiska bin och europeiska, en familjetradition sedan tre generationer.
  • Författare: Erik Berrevoets
  • Format: Häftad
  • ISBN: 9789174634617
  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 132
  • Utgivningsdatum: 2014-02-05
  • Förlag: BoD