bokomslag Berättelser
289:-

Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

Uppskattad leveranstid 2-4 arbetsdagar

Fri frakt för medlemmar vid köp för minst 249:-

  • 100 sidor
  • 2024
 

 

Boken innehåller en samling av folkberättelser av fyra ryska författare: Leo Tolstoj (med sju berättelser i denna samling), Konstantin Ushinsky (med två berättelser), Maxim Gorkij (med en berättelse) och Vladimir Dal (med en berättelse).

Tolstojs första berättelse, "Kaukasiska fången", handlar om en officer i den ryska armén som tjänstgör i Kaukasus under en tid då kriget rasar med tatarerna. Officeren får ett brev från sin gamla mor som ber honom komma till henne; hon vill se honom och gifta bort honom innan hon lämnar denna värld. Han tar ledigt och går hem med en annan officer. På vägen blir de båda fångade av tatarerna, och i fångenskap inträffar många händelser för dessa två officerare.

I berättelsen "Den rättvisa domaren" berättar Tolstoj om en kung som hör talas om en rättvis domare i sitt rike och vill se det själv. Kungen förkläder sig som en fattig man... En konflikt uppstår med en annan man, och de står inför den rättvisa domaren.

"De tre björnarna" är en berättelse om en flicka som går vilse i skogen och finner sig själv i ett hus där tre björnar bor.

Berättelsen "Emilian och den tomma trumman" handlar om Emilian och hans vackra fru, och kungen, som försöker på olika sätt att ta Emilians fru från honom.

I "Belöningen" berättar Tolstoj om en man som hittar en värdefull sten och tar den till kungen i hopp om en belöning.

I berättelsen "Kungen och skjortan" söker kungariket efter en man som är lycklig med sitt liv och nöjd med sin existens; detta för att ta hans skjorta till den sjuka kungen, eftersom det är det enda som kan bota honom.

Tolstojs sista historia i denna bok, "Den skäggige pojken", handlar om en pojke som plötsligt dyker upp för en gammal kvinna och hjälper henne att bära mat till sin gamla far som arbetar på fältet och blir en hjälp för sin far där.

Ushinskys första berättelse, "Vinden och solen", handlar om diskussionen mellan vinden och solen om vem som är starkare av de och mer inflytelserik på människor och naturen.

Den andra berättelsen, "Berättelsernas jägare", handlar om en gammal man som bor med sin fru. Den gamle mannen är en berättare som känner till många berättelser och historier. En vinterdag kommer en soldat till honom och ber om att få tillbringa natten där... och nya berättelser börjar!

Maxim Gorkijs historia, "Fågeln", speglar rädslan hos en fågelmor och hennes make för deras unge, eftersom han fortfarande är en liten fågel som inte kan flyga, särskilt när det blåser vindar och det finns en katt som vill äta honom när han faller från sitt bo på marken.

Den sista berättelsen i denna samling, "Snöflickan" av Vladimir Dal, handlar om en gammal man och hans fru som inte har barn. På högtiden skapar den gamle mannen en snöboll, tar med den hem, och nästa dag dyker en liten flicka upp från insidan av snöbollen. Hon berättar för dem att hon är snöflickan, växer upp och upplever äventyr med vargen, björnen, räven och familjens hund.

 
  • Författare: Leo Tolstoj, Konstantin Ushinsky, Maxim Gorkij, Vladimir Dal
  • Format: Inbunden
  • ISBN: 9789189836037
  • Språk: Arabiska
  • Antal sidor: 100
  • Utgivningsdatum: 2024-01-19
  • Översättare: Al Sebahi
  • Förlag: Maizar förlag