Del 4

Azur

Inbunden, Svenska, 2023

Av Joel Åhlin

329 kr

Skickas onsdag 5/11
Fri frakt för medlemmar vid köp för minst 249 kr.

Azur syftar på havet, Medelhavet. Varje region längs Medelhavets kust har sin egen identitet. Samtidigt har de olika folkens seder och bruk korsbefruktats genom århundradena. I Azur gör kocken Joel Åhlin en personlig smakresa för att upptäcka både de lokala specialiteterna och de gemensamma nämnare som knyter ihop Sydeuropa, Mellanöstern och Nordafrika. Bland bokens 60-tal recept finns bland annat kolgrillat lamm i pitabröd, kikärtspannkakan socca, stekt bläckfisk med chorizo och rostad paprika, köfte med yoghurt och tomat och friterad blomkål med dadel- och citrondipp. Detta är en ompaketerad utgåva av boken som gavs ut 2017.

Joel Åhlin öppnade hyllade Bar Agrikultur och Restaurang Agrikultur tillsammans med sin kollega Filip Fastén 2015 och är även medgrundare av vegetariska streetfoodrestaurangen Fafalle. Han har även gett ut boken Köttfärssås tillsammans med Jason Diakité och Harald Wachtmeister.

Produktinformation

  • Utgivningsdatum2023-05-26
  • Mått175 x 250 x 19 mm
  • Vikt576 g
  • FormatInbunden
  • SpråkSvenska
  • SerieNatur & Kulturs receptsamling
  • Antal sidor176
  • Upplaga1
  • FörlagNatur & Kultur Allmänlitteratur
  • MedarbetareNyman,Niklas
  • SABQcaa
  • ISBN9789127183698
  • MiljömärkningFSC

Tillhör följande kategorier