bokomslag 30 år med Non-Violence Project : En dagbok om det sluttande planets obarmhä
Samhälle & debatt

30 år med Non-Violence Project : En dagbok om det sluttande planets obarmhä

Rolf Skjöldebrand

Inbunden

929:-

Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

Uppskattad leveranstid 7-11 arbetsdagar

Fri frakt för medlemmar vid köp för minst 249:-

  • 656 sidor
  • 2024
Non-Violence Project startade 1993, utifrån visionen att bidra till en värld med mindre våld. Berättelsen tar med läsaren på en resa genom blod, svett, mycket tårar, framgång och misslyckanden, men med den största glädjen att möta unga människor och engagerade vuxna i de mest skiftande miljöer i världen och deras obändiga kraft för att skapa förutsättningarna för ett drägligt liv. Det är också en berättelse om ansvaret Non-Violence Project fick av konstnären Carl Fredrik Reuterswärd att vårda och förstärka budskapet av hans viktigaste konstverk Non-Violence, den knutna revolvern.

Non-Violence Project's mission är att inspirera, motivera och engagera nästa generation att huvudsakligen förstå hur man löser konflikter utan våld, förstärker sig självkänsla för att avstå från att bli mobbare eller offer för mobbning, trakasserier och rasism, samt omfamna filosofin om icke-våld. Under trettio år har NVP utbildat över nio miljoner elever, lärare, tränare, idrottare och frivilliga i trettio länder på fem kontinenter och vunnit flertalet prestigefull priser för vad som kallas best practice.

Berättelsen är samtidigt ett rop på skifte i synsätt, där trettio års politik med företrädesvis ett reaktivt synsätt för att vinna politiska poäng fått styra utvecklingen, när all forskning med all önskvärd tydlighet talat om att den enda lösningen på dagens våldsspiral, integration, strukturell rasism och den digitala revolutionens baksida, är en monumental ökning av det förebyggande arbetet. Vi har skrikit oss hesa tillsammans med förskola- och skolpersonal, sakkunniga, föräldrar, idrottsledare och engagerade människor i allmänhet. Trots att alla lampor blinkat rött har politiken valt att titta åt andra hållet. Därav undertiteln.

Boken är skriven i ett dagboksliknande format genom trettio år, i drömmen att förhoppningsvis göra världen lite bättre för kommande generationer.

Det enda vi, i dagsläget vet, är att det sannerligen behövs.
  • Författare: Rolf Skjöldebrand
  • Format: Inbunden
  • ISBN: 9789180573887
  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 656
  • Utgivningsdatum: 2024-05-21
  • Förlag: BoD