bokomslag 100 år med Lenni och Margot
Skönlitteratur

100 år med Lenni och Margot

Marianne Cronin

Pocket

99:-

Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

Uppskattad leveranstid 1-4 arbetsdagar

Fri frakt för medlemmar vid köp för minst 199:-

Andra format:

  • 350 sidor
  • 2022
"En roman som är varm, känslosam och sticker ut alldeles extra. /.../ Läs boken och gör det bums för det här är en berättelse du inte vill missa. /.../ En oförglömlig läsupplevelse för alla åldrar."

Agneta Norrgård, Veckans boktips i P4 Västernorrland

Engelsk underhållning när den är som allra bäst - en smart, rolig och sorglig roman om livets stora frågor.

Livet är kort. Ingen vet det bättre än 17-åriga Lenni som bor på en terminalvårdsavdelning på Glasgows sjukhus. När hon går med i en konstterapigrupp träffar hon Margot, en rebellisk åttiotreåring från avdelningen bredvid.

I väntan på det oundvikliga bestämmer de sig för ett gemensamt projekt: tillsammans ska de måla etthundra tavlor, en för varje år som de levt. Genom att gestalta och dela med sig av sina livsberättelser kommer de allt närmare varandra och Lenni inser vilken gåva livet kan vara även när det håller på att tas ifrån oss.

"... en mycket välskriven och underhållande feelgoodberättelse om liv och död och allt däremellan, med en del poesi och ett målande språk. Det känns som den vore skriven av någon med lång livserfarenhet och inte av en 31-årig debutant."

BTJ

"Hur ska jag med ord kunna göra den här boken rättvisa? "100 år med Lenni och Margot" hamnar på listan över de bästa böckerna jag har läst - någonsin. Det är en vacker, känslosam och fantastisk berättelse som tog andan ur mig. Jag skrattade, jag grät och jag ville inte att boken skulle ta slut. Språket är vackert, poetiskt och karaktärerna så levande."

@lollosbokhörna

"Men hallå, vilken käftsmäll till bok det här är. Den är vacker, sorglig, hysteriskt rolig och allting däremellan. En debut utöver det vanliga som kommer att finnas kvar hos mig länge, länge, länge."

@mariasbokhylla

"Aj, mitt hjärta. Tårar, skratt och underhållning. Jag är hjärtekrossad men samtidigt jätteglad att jag fick läsa denna underbara, charmiga och sorgliga berättelse /.../ Finstämd, förkrossande och oförglömlig! Ska du bara läsa en bok i höst? Läs den!!!"

@brijreads

"Missa inte den här boken! /.../ en av de bästa böcker jag läst, inte bara i år, utan någonsin. /.../ En helt fantastiskt bok. Jag älskade den!"

@mimmisboktips

"En förunderligt bra och livshöjande bok. Just love it. Läs och läs denna boken. Lyckobok!"

@eftermiddagsboken

"En levande bok som är full av ömhet och omtanke. Den är smart, rolig och sorglig /.../ Sättet som Marianne Cronin skriver på är så levande och så som denna boken har fått mig att känna, det var längesen en bok fick mig att bli såhär hänförd och berörd. Ett ord. LÄS!"

@sandras_bokinspo

"Vilken pärla till bok. Den gnistrar av ljus och mörker. En vacker, varm, djup och oerhört sorglig berättelse /.../ Den kommer att finnas kvar hos mig och jag vill absolut inte glömma."

@bokfarmor_lena

"Den är storslagen och gripande i all sin enkelhet med livet som kuliss."

@millimys_books

"Vilken bok! Väldigt vacker och berörande."

@bibliofil_liv

"Oj, vilken resa! Helt fantastiska och underbara karaktärer, dom har mitt hjärta fullkomligt och totalt. /.../ Läs den här boken om du vill lära känna minst två fantastiska människor, läs den här boken om du vill åka en känslomässig bergochdalbana. Läs den, för den är helt fantastisk!!

@bodaling

"En vacker skildring av vänskap mellan generationer och den kraft som finns i att bry sig om varandra. /.../ en bok som värmer och berör."

@tantmaud

"Denna bok är inte bara vacker, den är otroligt bra också. /.../ Bästa boken jag har läst i år!"

@sysrarrnaleosbokprat

"Det är varmt, roligt, kärleksfullt och oändligt sorgligt."

@bibblioagneta
  • Författare: Marianne Cronin
  • Format: Pocket
  • ISBN: 9789180064859
  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 350
  • Utgivningsdatum: 2022-06-15
  • Översättare: Jessica Hallén
  • Förlag: Bazar Förlag