bokomslag Från spår till bevis : Kriminalteknik för poliser i yttre tjänst
Samhälle & debatt

Från spår till bevis : Kriminalteknik för poliser i yttre tjänst

Anna Schneider Jacobsson Bo Svensson

Häftad

629:-

Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

Uppskattad leveranstid 2-4 arbetsdagar

Fri frakt för medlemmar vid köp för minst 249:-

Andra format:

  • 272 sidor
  • 2022
Den här boken tar dig med på en kriminalteknisk resa som sträcker sig från brottsplats till domstol. Var börjar man och hur kan man som polis i yttre tjänst praktiskt gå tillväga för att tillvarata viktiga spår? Genom forensisk medvetenhet och tidig bevissäkring bidrar den undersökande polisen till en framgångsrik utredning.

Från spår till bevis – kriminalteknik för poliser i yttre tjänst ger blivande och yrkesverksamma poliser en grundläggande kunskaper i praktisk spårsäkring, analys och metodik gällande teknisk bevisning.  

Boken beskriver bland annat hur en brottsplatsundersökning kan gå till och vilka spår en polis i yttre tjänst kan säkra på en plats eller på en person. Här beskrivs också generella kriminaltekniska åtgärder vid mängdbrott och grova brott. I boken ges förslag på arbetsmetoder, dokumentation, hantering av spår och beslag samt åtgärder vid dödsfall. 

Anna Schneider Jacobsson är verksam som ämnesansvarig lärare i kriminalteknik vid polisutbildningen på Linnéuniversitetet i Växjö. Hon började arbeta som polis 2008 och som kriminaltekniker 2011. Sedan 2017 har Anna utbildat polisstudenter, civila brottsutredare och militärpolisen.

Bo Svensson har arbetat som polis sedan 1978 och som kriminaltekniker 1998–2009. Därefter arbetade han som ämnesansvarig lärare i kriminalteknik vid polisutbildningen på Linnéuniversitetet i Växjö. Sedan 2019 undervisar han på konsultbasis och föreläser bland annat för elever i gymnasieskolor, polisstudenter, civila brottsutredare, militärpolisen och förundersökningsledare.

---

Innehållsförteckning

Författarpresentationer         3

Innehåll            4

Förslag på arbetsmetoder     12

Inledning         17

1 Kriminalteknikens historia 20

2 Nationellt forensiskt centrum (NFC)           23

– Verksamhetsområden         23

– Polismyndighetens forensiska stationer    24

– Resultatvärdering och utlåtandeskala         25

  • Författare: Anna Schneider Jacobsson, Bo Svensson
  • Format: Häftad
  • ISBN: 9789151108728
  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 272
  • Utgivningsdatum: 2022-08-10
  • Förlag: Gleerups Utbildning AB