Kommande
bokomslag Eureka! Visdom från kung Salomo till modern neurovetenskap
Psykologi & pedagogik

Eureka! Visdom från kung Salomo till modern neurovetenskap

Simon Kyaga Katrin Goldstein-Kyaga

Inbunden

299:-
Kommande

Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

  • 2023
På senare år har forskningen formligen exploderat av initiativ som gett sig i kast med begreppet visdom. Detta har möjliggjorts genom den tekniska utvecklingen, som medfört att man kunnat studera hur hjärnan och tänkandet fungerar på ett sätt som tidigare inte varit möjligt. Samtidigt har utvecklingen gjort det möjligt att studera vilka effekterna blir av att utveckla personliga egenskaper som är förknippade med visdom. Man kan numera mäta visdom. Resultaten är på många sätt häpnadsväckande!

I Eureka beskrivs fenomenet visdom med utgångspunkt i den senaste forskningen inom neurovetenskap och författarna besvarar frågor som: Vad är kreativ visdom? Behövs visdom i det moderna samhället? Vad kan den nya neuroforskningen bidra med? Och hur blir vi visare?

Simon Kyaga är överläkare i psykiatri. År 2014 la han fram en uppmärksammad avhandling vid Karolinska universitetet som undersökte sambandet mellan kreativitet och psykisk ohälsa. Katrin Goldstein Kyaga är forskare och professor i interkulturell pedagogik och disputerade 1993 vid Stockholms universitet. Katrins forskning som professor i interkulturell pedagogik och Simons forskning som psykiatriker har närmat sig människans tänkande, lärande och kreativitet från skilda vetenskapstraditioner, och den här boken har skrivits i skärningspunkten mellan deras olika synsätt.
  • Författare: Simon Kyaga, Katrin Goldstein-Kyaga
  • Format: Inbunden
  • ISBN: 9789177959595
  • Språk: Svenska
  • Utgivningsdatum: 2023-04-03
  • Förlag: Bokförlaget Polaris