7 festliga kokbokstips till sommaren
Bryggluncher, sommarfester, kvällscocktails, ljuvliga tårtor och salta tilltugg efter en dag i solen. Visst låter det härligt? Sommaren är nästan här och här är kokböckerna för säsongens alla festligheter.
1. Glass med Knatteplock av Elin Oresten
Här finns glassar för alla dagar – året runt! Lär dig hur man gör goda och läskande glassar sprängfyllda med näring. Glass kan vara ett perfekt mellanmål särskilt under varma sommardagar, vid sjukdom eller tandont.
Läs mer om boken här >>
2. Vilda drinkar av Bella Porcile
Nyutgåva av succéboken som blivit utsedd till Årets bästa drinkbok av Måltidsakademin. Här får du lära dig hur du med naturen som skafferi kan skapa vackra och goda drinkar samtidigt som du får grundläggande kunskaper i växtlära och allemansrätten.
Läs mer om boken här >>
3. 100 små rätter i säsong av Klara Ingemyr
Klara är tillbaka med ännu fler goda, vackra och härliga recept! Boken följer årstiderna och det bjuds på kroketter, röror, plock, toppings, grytor och mycket mer – läs, laga och njut.
Läs mer om boken här >>
4. En sötare sommar av Camilla Hamid
Sveriges bakdrottning bjuder på en sötare sommar! Boken rymmer 60 recept från försommarens späda rabarber och högsommarens jordgubsfrossa till sensommarens blåbärsbonanza. Gör sommaren till en enda lång och njutningsfull fika.
Läs mer om boken här >>
5. Sommarens smaker av Jenny Warsén
En given följeslagare i köket under årets varma månader när grillen plockas fram. Här finns lättlagade rätter och bakelser till sommarens alla ljuvliga tillfällen och tips på hur du tar vara på trädgårdens bästa bär och frukter.
Läs mer om boken här >>
6. Drömmen om evig sommar av Madeleine Jönstam
Häng med Madeleine under hennes allra bästa sommar och ta del av 25 ljuvliga recept som går lika bra att laga hemma som i ett stormkök. Här finns allt från smårätter, frukost och snacks till varmrätter och efterrätter – en resedagbok med good vibes.
7. Sommarfika med Fredrik av Fredrik Nylén
Följ med Fredrik Nylén på en bakresa genom sommarhalvåret fylld med rabarber, jordgubbar, blåbär, äpplen och andra läckerheter. Han frestar med läckerheter som jordgubbskladdkaka, mazarinrutor med plommon, pelargonkaka, päronpaj, lavendelglass och äppelkaka med rönnbär. Dessutom bjuder han på olika långpannekakor, bullar, småkakor, pajer, tårtor, sorbeter samt saft och sylt.