Välkommen till bords : uteätandets historia

Inbunden, Svenska, 2012

Av Uno Hedman, Gösta Nordén

319 kr

Skickas tisdag 18/11
Fri frakt för medlemmar vid köp för minst 249 kr.

Restauranglivets historia återspeglar epoker och miljöer på många sätt. Restaurangen var en gång i tiden vår första offentliga samlingsplats. Här presenteras ett flertal personer som haft betydelse för branschen under 1800- och 1900-talen. Viktiga restaurangers historia tecknas. Boken börjar redan långt ned i 1400-talet. Branschpionjärer mötes i form av Hasselbackskungen, Grillkungen liksom franska kockar som Cadier. Man diskuterar likaså utbildning, serveringsarbetets degradering och kockens inflytande. Uno Hedman och Gösta Nordén har båda framgångsrika och viktiga karriärer bakom sig inom restaurangbranschen som krögare, utbildare m.m.

Produktinformation

  • Utgivningsdatum2012-03-30
  • Mått157 x 220 x 23 mm
  • Vikt700 g
  • FormatInbunden
  • SpråkSvenska
  • Antal sidor280
  • Upplaga1
  • FörlagCarlsson
  • MedarbetareCarlsson,T.
  • SABMxk, Qm:k
  • ISBN9789173314930

Tillhör följande kategorier