bokomslag Tummen upp! Svenska som andraspråk kartläggning åk 6
Barnböcker

Tummen upp! Svenska som andraspråk kartläggning åk 6

Häftad

179:-

Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

Uppskattad leveranstid 2-6 arbetsdagar

Fri frakt för medlemmar vid köp för minst 199:-

  • 48 sidor
  • 2014
Tummen upp! Svenska som andraspråk kartläggning åk 6 innehåller övningar som är direkt kopplade till kunskapskraven i svenska i slutet av åk 6.
Övningarna prövar om eleverna är på god väg mot de kunskaper som de lägst ska ha uppnått i slutet av åk 6.
Resultatet visar vilka kunskaper eleven har och vad eleven behöver arbeta vidare med.
Tummen upp! Svenska som andraspråk kartläggning kan med fördel användas som underlag inför utvecklingssamtal, elevens individuella utvecklingsplan och till sist betygssättningen i slutet av åk 6.

Läs mer
För att varje elev ska förstå och vara delaktig i sin kunskapsutveckling är det av största vikt att eleven är insatt i vad kunskapskraven innebär och vad i det centrala innehållet i Lgr 11 kraven motsvarar. Först då kan eleven se en röd tråd i strävan att utveckla sina förmågor i ämnet, vilket är syftet med undervisningen i svenska som andraspråk. Övningarna är därför direkt kopplade till kunskapskraven i svenska som andraspråk i åk 6. Kunskapskraven är tydligt presenterade på varje sida i anknytning till övningarna.
Elevernas resultat visar på vilken kunskapsnivå eleven ligger i förhållande till kunskapskraven och lägst godkänd nivå för åk 6. Lärare och elev kan utifrån resultatet fokusera på och arbeta vidare med de områden som eleven bör träna mer på, och på så sätt ha möjlighet att reparera eventuella kunskapsluckor. Det ger dessutom läraren ett tydligt underlag inför betygssättningen i slutet av åk 6. Längst bak i häftet finns en matris som visar var i häftet kunskapskraven prövas. Matrisen ger en samlad översikt över hur både läraren och eleven anser att kunskapskraven är uppnådda.

  • Format: Häftad
  • ISBN: 9789147119165
  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 48
  • Utgivningsdatum: 2014-11-11
  • Förlag: Liber