Snille och smak : Svenska Akademien förr och nu

Häftad, Svenska, 2015

Av Bo Svensén

319 kr

Slutsåld

Finns i fler format (1)


Snille och smak ger en bild av Svenska Akademien i dess roll som fristående kulturinstitution, från Gustaf III:s tid till våra dagar. Efter en allmän historisk översikt fokuserar boken på Akademiens tre centrala arbetsfält svenska språket, svenska litteraturen och Nobelpriset i litteratur för att till sist ge läsaren en inblick i Akademiens nutida organisation och verksamhet. Fylliga register av olika slag avslutar boken.

Snille och smak och dess systervolym De Aderton, där ledamöterna står i centrum, ger tillsammans en allsidig presentation av Svenska Akademien både institutionen som sådan och de individer som utgör den, både från historisk synpunkt och i modernt perspektiv.

Produktinformation

  • Utgivningsdatum2015-09-10
  • Mått139 x 215 x 21 mm
  • Vikt480 g
  • FormatHäftad
  • SpråkSvenska
  • Antal sidor249
  • Upplaga1
  • FörlagNorstedts
  • SABG
  • ISBN9789113070988