bokomslag Snårpan och vad-du-vill-apparaten

Snårpan och vad-du-vill-apparaten

My Olsberg

Inbunden

169:-

Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

Uppskattad leveranstid 7-11 arbetsdagar

Fri frakt för medlemmar vid köp för minst 149:-

 • 34 sidor
 • 3-6 år
 • 2011
Människomusen Snårpan och hennes bäste vän Lille B bestämmer sig för att bygga en magisk apparat som de kallar för vad-du-vill-apparaten. I apparaten kan man önska sig precis vad man vill - och vips har önskningen blivit sann! Men på den stora invigningen händer något som bara inte får hända...

Snårpan ger barn självkänsla och tillit till sin egen fantasi. Och en förståelse för att vi alla bär möjligheter inom oss själva.

RECENSIONER AV "SNÅRPAN OCH VAD-DU-VILL-APPARATEN":

"Snårpan är underbar och budskapet om att "allting går" känns så rätt, så rätt. Rekommenderas varmt. Jag vill också ha en vad-du-vill-apparat! ;o)"
Tobbe Trollkarl

"Figuren är en människomus, alldeles unik, med stark personlighet och med uppdrag att förmedla tilltro. Behöver vi/mössen verkligen alla dessa prylar och saker som vi stressar omkring för att få och uppnå? Det är ett nog så angeläget tema i vår pressade nutid.

Text och bild delar på så sätt den positiva tonen som skapar bokens helhet. Här finns ett budskap ganska tydligt och omaskerat - allt finns inom oss och det gäller att tänka med mage och hjärtat. Men det är inget som skrivs på näsan, inställningen och viljan att förmedla densamma till barnen känns äkta och full av glädje.

Glädjen, den oförställda, är nästan ännu tydligare i "Snårpan och vad-du-vill-apparaten" som musiksaga. Jag börjar lyssna på den en morgon, stressig sådan så klart, i bilen och blir - glad. Bra texter till melodier i olika genrer, allt från vals, disco och dansband till bollywood, storband och bossanova. Det är välgjort och medryckande."
Dalila Dorai, Hallands Nyheter

"Lena Petersson är en skicklig tecknare som lyckas med att dekorera hela uppslaget med roliga detaljer. Layouten är genomtänkt, bearbetad och detaljrik, särskilt stämningsfullt är uppslaget där de alla går hem i solnedgången. Bild och text harmonierar."
Isela Valve, BTJ

Känd från...

På kort tid har Snårpan blivit en succé och en populär figur bland barnen. Publiken har mött henne i Lattjo Lajban på tv4, i Barnens Allsång på Skansen, på turné med Cirkus Maximum, som nätbaserad julkalender hos Unicef och i landets folkparker.

Kvinnorna bakom Snårpanböckerna:

My Blomqvist Olsberg, älskad artist och författare har mångårig erfarenhet av att möta och lyssna på barn i olika åldrar, genom sina böcker, barnprodukter och på scen. My skriver även scenmanus, regisserar och producerar alla Babblarnas musikaler och är även ansiktet bakom den härliga människomusen Snårpan.

Lena Petersson har, förutom de fantasifyllda illustrationerna på Snårpan, blivit uppmärksammad för sina stämningsfulla julmotiv, och har i media kallats "Vår tids Jenny Nyström".
 • Författare: My Olsberg
 • Illustratör: Lena Petersson
 • Format: Inbunden
 • ISBN: 9789186535025
 • Språk: Svenska
 • Barnbok: 3-6 år
 • Antal sidor: 34
 • Utgivningsdatum: 2011-09-21
 • Förlag: Barnens Förlag