Kommande
bokomslag Ost: Hantverket och recepten
Mat & dryck

Ost: Hantverket och recepten

Liselotte Jarnerup

Inbunden

329:-

Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

  • 2024
En hyllning till ett kulturarv och ett älskat livsmedel.

Att göra ost är en del av vårt kulturarv och trots att de flesta av oss älskar ost är det få som vet hur man faktiskt gör egen från grunden.

Med boken Ost: Hantverket och recepten kommer du att inse att det varken behöver vara krångligt, tidskrävande eller dyrt att göra egen ost hemma. Här finns runt fyrtiotalet recept på alltifrån enkla ostar som du svänger ihop på kort tid till lokala specialiteter. Lär dig göra såväl ricottaost, mozzarella och färskost som klassiker som vitost, sötost och kaffeost. Boken går grundligt igenom hur du steg för steg går till väga i ditt vanliga kök, utan dyra specialredskap. Dessutom hittar du recept på goda tillbehör som sylt, marmelad, kex och bröd.

För Liselotte Jarnerup började intresset för att göra egen ost när hon besökte en granne som skulle tillverka ost inför en hembygdsauktion. Besöket blev startskottet på ett passionerat intresse och när hon väl fått upp ögonen för osttillverkning inleddes en gastronomisk resa genom landet där hon träffat andra som brinner för mathantverk i allmänhet och osttillverkning i synnerhet.

LISELOTTE JARNERUP har ett förflutet som hembygdskonsulent, keramiker och turistansvarig i Kalmar län. Hon har ett stort intresse för kulturarvsfrågor och har tidigare skrivit böckerna Snickarglädje och blomdoft (2007) samt Fönster och dörrar på äldre hus (2011).
  • Författare: Liselotte Jarnerup
  • Format: Inbunden
  • ISBN: 9789177951544
  • Språk: Svenska
  • Utgivningsdatum: 2024-04-15
  • Förlag: Bokförlaget Polaris