bokomslag Oceaner av Äventyr Del 2 : Från Nya Zeeland till Sverige med S/Y Ambika
Resor

Oceaner av Äventyr Del 2 : Från Nya Zeeland till Sverige med S/Y Ambika

Erja Ödmark

Inbunden

569:-

Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

Uppskattad leveranstid 7-11 arbetsdagar

Fri frakt för medlemmar vid köp för minst 249:-

  • 272 sidor
  • 2022
Oceaner av Äventyr - Del II

Seglarparet Lasse och Erja fortsätter den fem år långa seglingen med S/Y Ambika runt jorden. I den första delen av Oceaner av Äventyr fick vi följa deras strapatser från Sverige, via många exotiska och spännande länder, tills de slutligen kom fram till Nya Zeeland på andra sidan jordklotet. Med glimten i ögat och med många fotografier fortsätter berättelsen med fokus på livet ombord på en liten båt, deras upplevelser, på platser de besöker och människor de möter på vägen. Det är en bok för alla som vill läsa om ett annorlunda äventyr.

Den andra delen av Oceaner av Äventyr tar vid i Nya Zeeland och handlar om den stundtals riktigt vådliga resan tillbaka hem. Erja och Lasse älskar att upptäcka nya spännande platser. I den här boken besöker de bland annat Vanuatu, söder om Papua Nya Guinea, ett land som de tidigare knappt hört talas om. Där blev de inbjudna av en ö-hövding att besöka hans by och uppleva deras vardag såväl som deras traditionella riter. Dramatiska och spännande upplevelser avlöser varandra på den händelserika resan. De råkar ut för ett blixtnedslag på Korallhavet och ett nära masthaveri på Sydatlanten vilka var för sig kunnat få ödesdigra konsekvenser. I Madagaskar, som de snabbt lärde sig att älska, fick ett lokalt drama följden att de fick lämna landet hals över huvud. De seglade också med i en eskader i det mycket vackra och exotiska Indonesien under flera månader. Eskadervärden var indonesiska staten som bjöd på en gästfrihet av aldrig liknat slag. Till den paradisiska atollgruppen Chagos, mitt i Indiska Oceanen, kan man bara komma med egen segelbåt. Där fick de tillstånd att vistas under tjugoåtta dagar, dagar som de aldrig kommer att glömma.

Tidningen Båtliv (utgiven den 04 april 2022) skriver att:

Författaren har en förmåga att beskriva det som upplevs, både ombord och iland, som om läsaren finns med under resan men utan ansvar och kan bara njuta av det upplevda.
  • Författare: Erja Ödmark
  • Format: Inbunden
  • ISBN: 9789188317377
  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 272
  • Utgivningsdatum: 2022-04-22
  • Förlag: Ebokförlag Gullestad