bokomslag Nordiska myter : krigslystna gudar, sagoomspunna platser, tragiska hjältar
Filosofi & religion

Nordiska myter : krigslystna gudar, sagoomspunna platser, tragiska hjältar

Wolfgang Korn

Inbunden

299:-

Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

Uppskattad leveranstid 2-4 arbetsdagar

Fri frakt för medlemmar vid köp för minst 249:-

  • 333 sidor
  • 2017
- Freja, Tor och Oden - de mest betydelsefulla germanska gudarna i fascinerande kortbiografier.
- Bautastenar, megalitgravar, runda stensättningar -allt väsentligt om formen hos och betydelsen av tidigare kultanläggningar och magiska platser.
- Källor, berättelser, historia: hur mycket sanning ligger bakom de nordiska sagorna om gudar och hjältar?

Vilka var de första bosättarna i Norden? De har lämnat efter sig enastående kultplatser - men kanske faktiskt också de första myterna? Kelternas och germanernas kulturer klarnar allt mer för oss tack vare forskningen. Hur mycket av berättelserna om kung Artur och hans riddare kring runda bordet, cheruskerkrigaren Hermann (Arminius), eller nibelungarna, går tillbaka på verkliga händelser? Mellan den romerska civilisationens undergång i norra Europa och tidig medeltid gapar en lucka på flera hundra år. Wolfgang Korn bringar ljus i denna "mörka" tidsålder. Han går till botten med d tidigaste källorna, presenterar den germanska gudaskaran, besöker magiska platser och exemplifierar med arkeologiska fynd hur djupa rötter vi också idag har till denna främmande tid. Från de tidigaste kultplatserna till moderna Nibelungen-tolkningar utvecklar sig ett färggrant skådespel - myter och historia har aldrig varit mer spännande!

Om författaren:
Wolfgang Korn har studerat historia och statsvetenskap och arbetar som vetenskapsjournalist och författare i Hannover. Han skriver för tidningar och tidskrifter (bland annat Geo, Die Zeit och Spiegel Geschichte) och har utgivit en rad fackböcker och ungodmsfackböcker i arkeologiska, historiska och samhällsvetenskapliga ämnen. För "Das Rätzel der Varussslacht" (Varusslagets gåta - om slaget i Teutoburgerskogen) erhöll han 2009 Deutcher Jugendliteraturpreis (Tyska ungdomslitteraturpriset). Wolfgans bok "Die Weltreise einer Fleeceweste" (en fleecevästs jordenruntresa) erhöll i Österrike pris för årets vetenskapsbok och har översatts till tio språk.
  • Författare: Wolfgang Korn
  • Format: Inbunden
  • ISBN: 9789185701759
  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 333
  • Utgivningsdatum: 2017-08-02
  • Översättare: Alex Svensson
  • Förlag: Stevali