bokomslag Medborgardialog : om det svåra i att mötas - praktikers reflektioner om ett av demokratins viktigaste verktyg
Samhälle & debatt

Medborgardialog : om det svåra i att mötas - praktikers reflektioner om ett av demokratins viktigaste verktyg

Jonna Bornemark Maria Borup Kristina Sandberg Sarah Degerhammar Per-Erik Kanström Johannes Wikman Franke Ingela Karlsson Fredrik Drotte Jonathan Metzeger

Häftad

279:-

Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

Uppskattad leveranstid 5-9 arbetsdagar

Fri frakt för medlemmar vid köp för minst 199:-

  • 160 sidor
  • 2016
Med antologin Medborgardialog - om det svåra i att mötas fortsätter Arkus att bidra till kunskaps- utveckling inom det angelägna temat medborgardialog.

Medborgardialog - om det svåra i att mötas är ett utomordentligt bra exempel på när teori och praktik förenas och lägger substantiell grund för utveckling. Om du arbetar med samhällsbyggande finns inget försvar för att inte läsa den här boken. För dig som inte har planering eller byggande som yrke så är insikter om området ändå värda sin vikt i guld. Den byggda miljön angår oss alla, varje dag, ända in i själ och hjärta.

Texterna är resultatet av en kurs för personer som yrkesmässigt leder dialoger. Kursen är en del av det Vinnova-stödda projektet Decode på KTH Arkitekturskolan. Med utgångspunkt i egna erfarenheter och med stöd i vetenskaplig teori har kursdeltagarna reflekterat på djupet. Känslor och rationalitet bryts mot varandra, utan att avfärdas. Kunskapsfilosofi och sociologi bidrar med struktur.

Arkus är en stiftelse för praktiknära forskning och utveckling inom arkitektur och samhällsbyggnad. Verksamheten startade 1986 av föregångarna till det som idag är Sveriges Arkitekter och Svenska Teknik&Designföretagen. Varje år pågår ca 20 studier som sedan resulterar i spridbart material. I dagsläget står 42 medlemsföretag för finansieringen.
Huvudpartner för Decode är KTH arkitekturskolan, Sweden Green Building Council och Tyréns.
  • Författare: Jonna Bornemark, Maria Borup, Kristina Sandberg, Sarah Degerhammar, Per-Erik Kanström, Johannes Wikman Franke, Ingela Karlsson, Fredrik Drotte, Jonathan Metzeger
  • Format: Häftad
  • ISBN: 9789198042252
  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 160
  • Utgivningsdatum: 2016-07-01
  • Förlag: Stiftelsen Arkus