bokomslag Jag drömmer dig hit
Memoarer & biografier

Jag drömmer dig hit

Marianne Bokblad

Danskband/flex

289:-

Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

Uppskattad leveranstid 5-9 arbetsdagar

Fri frakt för medlemmar vid köp för minst 199:-

  • 349 sidor
  • 2022
Den unge Gustaf från Norrahammar ser en möjlighet att få studera och slippa ifrån drängstugelivet när han går med i Frälsningsarmén och blir officer. Han trivs med att bli förflyttad runt landet till olika kårer, men när han träffar Maria inser han att han saknar en kvinna vid sin sida. När rykten går om att de två setts tillsammans blir Gustaf förflyttad till Vilhelmina. Maria är inte officer, och då är äktenskap uteslutet.

Maria, som är aktiv i Frälsningsarmén på fritiden, påbörjar en utbildning till barnträdgårdslärarinna på Fröbelseminariet hemma i Norrköping men känner sig kluven när kärleken väcker hopp om en annan framtid.

Inte bara Armén ställer krav; Marias mamma vägrar att släppa ifrån sig sin hemmadotter och gör allt hon kan för att förhindra det.

Andra världskriget pågår och Gustaf får ta emot finska flyktingar i Vilhelmina. Medan möteslokalen är fylld av våningssängar, håller han möten ute på gårdar dit han skidar i väglöst land bland fjällen. Han känner en allt större mening i sitt kall, men saknar Maria. De kan bara träffas när han reser hem med tåget och smyger sig till en paus i Norrköping.

Postgången är fri, så de skriver brev efter brev där de längtar och väntar, hoppas och tvivlar. Kärleken är stark, men övervinner den allt?

Jag drömmer dig hit är verklighetsbaserad och utspelar sig mellan våren 1944 och hösten 1946, huvudsakligen i Norrköping med omnejd och i Vilhelminatrakten. Romanen bygger på brev, dagböcker och berättelser.

Marianne Bokblad gör debut som romanförfattare med "Jag drömmer dig hit". Under sin tid som lärare skrev hon två ungdomsböcker samt sångtexter och musikaler som finns publicerade för skolbruk. Marianne har fått flera stipendier från Anders Frostensonstiftelsen och skriver sångtexter i olika genrer, både av egen inspiration och på uppdrag av tonsättare och förlag. Marianne Bokblad bor i Söderköping.
  • Författare: Marianne Bokblad
  • Format: Danskband/flex
  • ISBN: 9789189484566
  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 349
  • Utgivningsdatum: 2022-06-07
  • Förlag: Lava Förlag