bokomslag Instängda barn
Samhälle & debatt

Instängda barn

Leone Milton

Häftad

199:-

Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

Uppskattad leveranstid 2-4 arbetsdagar

Fri frakt för medlemmar vid köp för minst 249:-

  • 2023
VITTNESMÅL FRÅN YSTADSFAMILJEN, BROMÖLLAFALLET OCH PASTORPAPPANS DÖTTRAR

 

Åsa, Roger och deras fem barn blev kända för oss som Ystadsfamiljen. Flera år senare minns vi dem fortfarande. Barnen som inte kunde äta en banan själv, barnen som aldrig fick gå i skolan. Hur kunde det hända? I Sverige?

Det är tyvärr långt ifrån ett enskilt fall. Ami-Ro bodde isolerad på en gård i Skåne tillsammans med sina sju syskon, sin mamma Stina och pappa Bengt. De levde frånkopplade från omvärlden och utsattes konstant för hot och våld. Pappan fick senare öknamnet "pastorn" i tidningarna när han dömdes till fängelse för vad han utsatt sina familjemedlemmar för.

Melina hölls gömd från sin pappa i nästan två decennier. Mamman menade att han skulle gifta bort henne och hennes syskon - men sanningen var en helt annan.

 

Leone Milton är journalist och författare bosatt i Stockholm, men med rötter i Skåne. Hon har en kandidatexamen i sociologi från Lunds universitet och har skrivit en rad böcker, till exempel "Plastikkirurgen", "Ta Makten - för att det funkar" och "Mamma med ätstörning". Leone är även medförfattare till flera självbiografiska böcker, som "Till mina torskar", "Berättar du så dödar jag dig" och "Maskinen". I "Instängda barn" har hon fått komma bakom kulisserna på Ystadsfamiljen och två liknande fall. Vad driver föräldrarna att låsa in sina barn och hur mår barnen som vuxna?
  • Författare: Leone Milton
  • Format: Häftad
  • ISBN: 9789180008334
  • Språk: Svenska
  • Utgivningsdatum: 2023-07-25
  • Förlag: Word Audio Publishing