bokomslag Gör det bättre själv om du kan : stötta ditt barn till hållbar och framgångsrik idrott
Familj

Gör det bättre själv om du kan : stötta ditt barn till hållbar och framgångsrik idrott

Johan Fallby

Danskband/flex

379:-

Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

Uppskattad leveranstid 2-4 arbetsdagar

Fri frakt för medlemmar vid köp för minst 249:-

  • 208 sidor
  • 2020
Vet du vad bredd, talang, selektering, specialisering och självbestämmande motivation är? Tränar ditt barn för mycket, för lite, eller kanske förlegat?
Den helt omarbetade andra upplagan av storsäljaren Gör det bättre själv om du kan ger forskningsbaserade praktiska råd om hur du blir en positiv kraft i barnets idrottsmiljö. Detta oavsett om målet är att lägga grunden till en aktiv livsstil eller ge barnet förutsättningar att nå så långt som det kan i sin idrott.
Den ger dig svaren på vad som skapar idrottsglädje för barn och unga. Hur du som förälder eller tränare bidrar till att skapa en sund idrottsmiljö. Hur ditt barn får en positiv kontakt med idrotten och vad du gör med ditt barn som inte vill göra annat än att idrotta.
Förutom konkreta tips och råd i boken får du ett nytt exklusivt webbaserat arbetsmaterial som hjälper dig att prova din kunskap, utveckla dina beteenden och göra dig medveten om idrottsmiljön. Det kan spela en avgörande roll för både ditt barns intresse och eget engagemang.

Författaren:
Johan Fallby är idrottspsykologisk rådgivare och föreläsare med universitetsutbildning i idrottspsykologi, pedagogik och kognitiv beteendeterapi (KBT). Han har bland annat arbetat vid Svenska Fotbollförbundet och F.C. Köpenhamn, men även för många specialidrottsförbund och Sveriges Olympiska Kommitté med utbildningsmaterial och utbildningar.
Rådgivning och handledning i många olika idrotter är en del av vardagen, liksom ett ökande intresse från näringslivet av team- och ledarutbildning, individuell rådgivning samt talangutveckling. Hobbyprojektet Wag the Dog - en idrottspodd med motivation och talang, driver han då tid finnes.
Under den gyllene eran på 1980- och 90-talet var Johan landslagsspelare i bordtennis. Idag tar han gärna en utmaning i någon racketidrott, innebandy eller tränar på gym och löper. Johan njuter också av livet tillsammans med sin familj, frun Anna, barnen Linn och Leon. Favoritsysselsättning är resor, god mat, vin, konst, nästan all idrott och att nörda i kunskap. Gärna inom talangutveckling.

Citat:
"Boken gav mig kunskap, stöd och energi att utveckla mig själv och mitt beteende i idrotten. Nyttig både för idrottsföräldrar och tränare."
Mattias Nykvist, idrottsförälder och tränare i Boo FF, fotboll

"Boken har god förankring i idrottsvetenskaplig forskning och kan användas i utbildningsinsatser för både föräldrar och ledare. Hela boken genomsyras av ett tydligt fokus på att skapa en positiv och utvecklande miljö för idrottsaktiva barn och ungdomar."
Andreas Ivarsson, docent i psykologi inriktning idrott, motion och hälsa
  • Författare: Johan Fallby
  • Format: Danskband/flex
  • ISBN: 9789198641806
  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 208
  • Utgivningsdatum: 2020-09-25
  • Förlag: 7 Tapas Publishing