bokomslag Dokumenterade språkmirakler
Filosofi & religion

Dokumenterade språkmirakler

Micael Grenholm

Inbunden

379:-

Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

Uppskattad leveranstid 5-9 arbetsdagar

Fri frakt för medlemmar vid köp för minst 249:-

  • 302 sidor
  • 2022
"Jag rekommenderar denna bok till alla som vill låta sig själva utmanas av Guds rikes verklighet i den här världen!"
Olof Edsinger, generalsekreterare för Svenska Evangeliska AlliansenI Apostlagärningarnas andra kapitel står det att den första generationen kristna kunde tala nya språk, såsom arabiska och latin, när de blev uppfyllda med den helige Anden.

Sker sådana språkmirakler även idag?Micael Grenholm presenterar i denna bok över 80 fall när människor menar sig ha talat eller förstått språk de aldrig har lärt sig.

Läs bland annat om tonåringen Aimee som omedvetet höll en predikan på teckenspråk så att en döv man tog emot Jesus, om fabriksarbetaren Åke som inte ens kunde engelska men som plötsligt förkunnade om Guds storhet på latin när han talade i tungor, och om missionären Rickard som aldrig har studerat albanska men ändå har kunnat tala det flytande i över 30 år.

Sagt om boken

Andens gåvor är i allra högsta grad relevanta i vår tid och de behövs mer än någonsin i våra sammanhang. Grenholms styrka är hans noggrannhet och genuina nyfikenhet. Grenholms bok är Ande och liv. Läs den och du blir garanterat uppbyggd!

Simon Ådahl

Artist, evangelist och författareBoken bygger på ett gediget arbete med insamling och träffsäker analys av väl dokumenterade händelser, ute i världen och hemma i Sverige, i kyrkohistorien och i närtid. Skeptikern bör vara beredd på att bli övertygad.

Elisabeth Sandlund

JournalistDet är en oerhört välskriven och viktig bok, där Grenholm på ett mycket nyskapande sätt använder apologetik för att försvara och förmedla en pingstkarismatisk tolkning av Bibeln. Boken vänder sig både till kristna, sökare och ateister.

Ola Hössjer

Professor i matematisk statistikMicael skriver initierat och med berättarens sakliga elegans bjuder han trots växlingarna mellan teologisk bearbetning, vetenskapliga undersökningar och rena vittnesbörd till sträckläsning.

Jonas Andersson

Missionsdirektor för Gå ut missionOm författaren

Micael Grenholm är en teolog, författare och föreläsare som bor i en kristen kommunitet i Falköping med sin fru Sarah. Han är doktorand i kyrko- och missionsstudier vid Lunds universitet och undervisar i kyrkohistoria på ALT. Han driver bloggen Hela Pingsten och podcasten Jesusfolket och brinner för ämnen som karismatik, apologetik, fred, rättvisa och evangelisation. Han har tidigare gett ut två böcker på Sjöbergs förlag, Dokumenterade mirakler om läkarverifierade helanden, och romanen Konvertiten som handlar om Sveriges utvisningar av kristna till Afghanistan.
  • Författare: Micael Grenholm
  • Format: Inbunden
  • ISBN: 9789189567276
  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 302
  • Utgivningsdatum: 2022-11-11
  • Förlag: Sjöbergs Förlag