bokomslag Den blomstrande köksträdgården : potager på svenska
Hem & trädgård

Den blomstrande köksträdgården : potager på svenska

Anette Nilsson

Inbunden

299:-

Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

Uppskattad leveranstid 1-2 arbetsdagar

Fri frakt för medlemmar vid köp för minst 249:-

  • 158 sidor
  • 2021
Tiden är förbi när trädgårdslandet skulle gömmas på baksidan av huset. Med odlingsintresset på topp över hela Sverige har det börjat spira en önskan att kombinera grönsaker med blommor, så att man kan njuta lika mycket av färgprakten som av den egna skörden.

Samodlingen har också en annan fördel: den jord som grönsakerna trivs i är också den bästa för sommarblommor. Låt kålen få sällskap av rosenskära, sallaten av tagetes och störbönorna av luktärtor. Täck potatislandet med blommande krasse efter skörd och kanta gångarna med drivor av petunior.

Konsten att samodla blommor och grödor har länge varit etablerad i Frankrike, därav namnet potager, och för matintresserade fransmän är givetvis köksträdgården den naturliga samlingspunkten i trädgården. Vem kan motstå en pratstund på en bänk i sällskap av doftande örter och fladdrande fjärilar? Odlar du grönsaker och blommor tillsammans lockar du inte bara in vänner till din trädgård utan även ett rikt djurliv. Pollinatörer, fåglar och igelkottar hjälper dig att göra odlingen varierad och balanserad.

ANETTE NILSSON, i trädgårdskretsar kallad Anette på Boäng, driver en av landets mest uppmärksammade köksträdgårdar. Familjen är självhushållande på mycket, men trädgården är så produktiv att Anette öppnar grinden till plantförsäljning några gånger om året och då vallfärdar entusiaster till den vackra skånegården.

MONIKA NORRBY är etablerad fotograf med trädgårdar som specialintresse. Hennes bilder syns ofta i alla Nordens betydande trädgårdsmagasin.

"Här finns mycket inspiration, många växtpresentationer och goda råd att hämta." Allers Trädgård

"Härlig, inspirerande, matnyttig om allt från hur du skapar den optimala jorden för ditten och datten till hur du skapar grädden på moset det fluffiga, blommande överfloret. Det här är helt klart en av årets tre bästa trädgårds-/odlingsböcker." Trädgårdsresan
  • Författare: Anette Nilsson
  • Format: Inbunden
  • ISBN: 9789189215344
  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 158
  • Utgivningsdatum: 2021-03-29
  • Förlag: Roos & Tegner