Till mänsklighetens mest lyckade skapelser hör de söta bakverken. Socker var till en början mycket dyrt och bara furstehoven hade råd med sötsaker. Den legendariska kocken Marie-Antoine Caréme hävdade med rätta att det fanns fem sköna konstarter: måleriet, skulpturkonsten, diktkonsten, musiken och arkitekturen, vars huvudgren utgjordes av sockerbageriet. Denna bok är en hyllning till sockret och de kockar, konditorer och sockerbagare som förfinar det till ät- och drickbara konstverk. Men det mesta de åstadkommer är flyktigt: tillagat med stor omsorg genast uppätet. Med illustrationer av Christa Näher påminner Charlotte Birnbaum om dessa fulländade underverk och låter oss stifta nära bekantskap med sötman i form av en rad recept på saft, marmelader, geléer, petit fourer, marsipankreationer och andra läckerheter.
Produktinformation
- Utgivningsdatum2012-03-01
- Mått130 x 217 x 15 mm
- Vikt350 g
- FormatInbunden
- SpråkSvenska
- Antal sidor162
- Upplaga1
- FörlagErsatz
- IllustratörNäher, Christa
- SABPmbbb
- ISBN9789186437510