bokomslag ATLAS : Bertil Vallien
Konst & kultur

ATLAS : Bertil Vallien

Bertil Vallien

Inbunden

659:-

Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

Uppskattad leveranstid 2-4 arbetsdagar

Fri frakt för medlemmar vid köp för minst 249:-

  • 2021
Bertil Vallien räknas idag till en av världens främsta glaskonstnärer. Han har arbetat med glas i över 60 år och är bland annat representerad vid Eremitagemuseet i St. Petersburg och vid Metropolitan Museum of Art i New York City. I Atlas får vi ta del av Valliens värld genom hans tankar, ord och berättelser ackompanjerade av ett rikt visuellt flöde av konstglas, sketcher och nytagna bilder från hans studio och stuga. Vi får en föraning om den krävande arbetsprocess som utmynnar i dessa unika glasskulpturer, vilket är ett exempel på när skickligt hantverk och konstnärskap möts.

Valliens inspirationskällor härstammar i alltifrån historien om flickan Karolina, som sov i 32 år, till den svarta serien Desert Snow. Hans berömda hantverk har utvecklats från det första i keramik till de senare i avancerad sandgjutning i glas. Detta är en teknik som han har utvecklat under årtionden, vilket har gjort det möjligt för honom att utöka storlekarna på sina verk. Passage , den största glasbåten i världen, skapades av Bertil Vallien.

Atlas är en ovanlig bok på 400 sidor, med Peer Eriksson bakom den grafiska designen och idén. Bilderna kommer, förutom från Peer, från fotografer som Vallien använder sig av när verken fotograferas för kataloger och utställningar.

Denna bok är den enda av alla mina böcker där jag faktiskt har skrivit all text själv. En idé av Peer Eriksson som både kändes spännande och lite skrämmande när vi började prata om tillvägagångssättet för boken. Bertil Vallien
  • Författare: Bertil Vallien
  • Format: Inbunden
  • ISBN: 9789189270220
  • Språk: Svenska
  • Utgivningsdatum: 2021-10-22
  • Förlag: Arvinius+Orfeus Publishing