Små ögonblick av lycka

– Förhandsläsarna har tyckt till!

Tidigare under våren utsågs fem medlemmar i Akademibokhandelns Vänner till förhandsläsare av boken Små ögonblick av lycka av Hendrik Groen. Förhandsläsarna har sedan dess läst boken, skrivit fantastiskt fina recensioner och delat ut ett betyg på en skala mellan 1 och 5. Boken släpps den 25 maj.

Eva Lexgård - Betyg 5

"Vilken underbar och klok gammal mans tankar om livet på hemmet och samhället utanför. Även om hans kropp sviker fysiskt är hans intellekt kristallklart. En osympatisk föreståndare står för makten på hemmet och hennes makt måste bara bekämpas. Alla knep är tillåtna även om risken att åka fast inte kan försummas. Driftig och påhittig i all enkelhet..."

Läs hela Evas recension

Karin Eriksson - Betyg: 3 ¾ - okej, 4, då

"Framgången är lätt att förstå. Jag anser att ämnet Groen skriver om är mycket viktigt och säkert en av fler anledningar till att romanen blivit så omtyckt. Det sätt vi beter oss mot de äldre idag säger mycket om vilket sorts samhälle vi har. Även om romanen är humoristiskt skriven, finns en hel del allvar bakom orden. Vi ska alla bli gamla – läs den!"

Läs hela Karins recension

Lena Holmberg - Betyg 4,5

"Den här kan du inte lägga ifrån dig. Rekommenderar starkt att inte läsa den vid sänggåendet. Har du dessutom någon intill dig som behöver sin skönhetssömn kommer den att gå om intet! Kanske det är så turligt att din vän gillar att det skrattas hejdlöst bredvid – då är det en annan femma. Jag blev för uppspelt."

Läs hela Lenas recension

Carl-Mikael Zetterling - Betyg 4

"Hendrik Groen är 83 ¼ år och bor på ett äldreboende i Amsterdam. Han jagar inte bovar, han rånar inte banker, han har inga heta kärleksaffärer. Däremot har han sitt sinne för humor i behåll och förstånd att njuta av livet. Under exakt ett år får vi följa Hendriks vardag med inkontinens, tjatiga gamlingar och ålderdomskrämpor, men också som bokens titel antyder, små ögonblick av lycka."

Läs hela Carl-Mikaels recension

Emma Hegarty - Betyg 5

"Det här är en bok som alla skulle behöva läsa. Den är hjärtevärmande, skrattretande och smärtsamt rörande om vartannat och på samma gång. Den är omöjlig att lägga ifrån sig på det bästa sättet. Den är lätt, rolig och träffsäker i språket och fantastiskt pricksäker i beskrivningar och annat."

Läs hela Emmas recension

Hur blir jag förhandsläsare? Läs mer här >