bokomslag Våra livsmedel från jord till bord - En bok i råvarukunskap
Hem & trädgård

Våra livsmedel från jord till bord - En bok i råvarukunskap

Margareta Garpendal Lena Sors Widell

Häftad

599:- (859:-)

Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

Hos dig inom 1-4 arbetsdagar

Fri frakt vid köp över 99:- för medlemmar.

  • 256 sidor
  • 2009
  • Serie: Våra livsmedel från jord till bord
Dofter, smaker och gedigna kunskaper om våra råvaror. Våra livsmedel – från jord till bord förmedlar allt detta genom sin informativa text och det stora antalet illustrationer i färg. Här får läsaren verkligen lära känna råvarorna genom både text och bild.

Läs mer
Utmärkande drag
- Rikt illustrerad
- Varje kapitel har en introducerande text som ger en god överblick
- Kvalitetsfrågor, lagstiftning och märkning av livsmedel återkommer genomgående i boken
Boken är indelad i tre block som vardera innehåller ett antal kapitel.
Det första blocket, Från jord till bord, behandlar livsmedelskedjan med produktion, förädling, handel och konsumtion, råvarornas näringsinnehåll samt livsmedelssäkerhet och livsmedelslagstiftning.
De två andra blocken, vegetabiliska råvaror respektive animaliska råvaror, är tydligt strukturerade i råvarugrupper.
Vegetabiliska råvaror
Kapitlen inom blocket vegetabiliska råvaror är frukt och bär, mandel och nötter, grönsaker, potatis, sädesslag, matfett, svamp, kryddor, socker och sötningsmedel samt kaffe, te och kakao.
Animaliska råvaror
Blocket animaliska råvarorna består av kapitlen kött- och köttprodukter, fisk och skaldjur, ägg samt
mejeriprodukter.
Samtliga block har en introducerande text innan kapitlen tar vid.

Om författarna
Margareta Garpendahl är lärare och skolledare med mångårig erfarenhet från olika utbildningar inom restaurang och storkök.
Lena Sors Widell är hortonom, lärare och skolledare med lång erfarenhet från olika utbildningar inom naturbruksområdet.

  • Författare: Margareta Garpendal, Lena Sors Widell
  • Format: Häftad
  • Upplaga: 1
  • ISBN: 9789147081301
  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 256
  • Utgivningsdatum: 2009-07-13
  • Del i serien: Våra livsmedel från jord till bord
  • Förlag: Liber AB

Öppettider för butik

för att se lokala öppettider, evenemang och personalens tips.

Öppettider idag: