Svenska bärboken : våra bär i historien, naturen och matlagningen : med över 300 recept

Kartonnage, Svenska, 2004

Av Pelle Holmberg, Inger Ingmanson

219 kr

Slutsåld

Smultron på strå, en dunkel blåbärsskog eller ett soldränkt hygge med massor av lingon ? visst är det en dröm för många av oss!

Svenska bärboken presenterar utförligt ett fyrtiotal ätliga bär, vilda och odlade ? deras växtsätt, utbredning, ekologi och användningsområden. Vi får också spännande inblickar i vad man gjorde av bären förr i världen.

Den fylliga receptdelen inleds med konservering, djupfrysning, hermetisering, vattenkonservering och torkning. Sedan följer över 300 recept på saft & dricka, gelé, sylt & marmelad, kompotter, bärkryddad vinäger, marinad & dressing, sallader och inläggningar, maträtter med bär, efterrätter, bröd & bakverk med bär, vin, brännvin, likörer, drinkar & bål, milkshakes, mjölkdrinkar och smoo-thies. Låter det inte gott med t.ex. krusbärssås till makrill eller smultron med tomatkrämsoppa, vitpepparglass och timjankakor?

Ett tjugotal giftiga bär beskrivs också, för att man ska kunna undvika dem.

Produktinformation

  • Utgivningsdatum2004-06-11
  • Mått190 x 225 x undefined mm
  • Vikt693 g
  • FormatKartonnage
  • SpråkSvenska
  • Antal sidor192
  • Upplaga3
  • FörlagPrisma
  • MedarbetarePedersen,Anders
  • SABQca-c, Ufab
  • ISBN9789151843001

Tillhör följande kategorier