bokomslag Svensk ostkultur i recept och formspråk : ett arv att förvalta
Mat & dryck

Svensk ostkultur i recept och formspråk : ett arv att förvalta

Martin Ragnar

Inbunden

399:-

Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

Hos dig inom 1-3 arbetsdagar

Fri frakt vid köp över 99:- för medlemmar.

  • 196 sidor
  • 2013
Författaren beskriver här den svenska ostkulturens framväxt och utveckling, från äldsta tid fram till dagens små gårdsmejerier. Hur gjorde man ost, hur har man fått fram olika smaker, konsistenser och utseenden? Vilken roll spelar kornas foder och det geografiska läget? Hur kan nyanser i ystningsförfarandet ge osten olika smaker som färdiglagrad? Ofta är det inte så stora skillnader i ostens recept, men resultatet kan variera mycket i smak. Boken är illustrerad med ett stort antal ostetiketter. Martin Ragnar är grundligt bildad och utbildad civilingenjör, teknologie doktor och docent, därefter språkvetare och historiker.
  • Författare: Martin Ragnar
  • Formgivare: Johannes Molin
  • Format: Inbunden
  • Upplaga: 1
  • ISBN: 9789173315395
  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 196
  • Utgivningsdatum: 2013-05-06
  • Förlag: Carlsson bokförlag AB

Öppettider för butik

för att se lokala öppettider, evenemang och personalens tips.

Öppettider idag: