bokomslag Palma walks : staden runt hörnet
Resor

Palma walks : staden runt hörnet

Johan Lewenhaupt

Danskband/flex

249:-

Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

Tillfälligt slut online – klicka på "Bevaka" för att få ett mejl så fort varan går att köpa igen.

  • 175 sidor
  • 2014
I succéboken Mallorca Outdoor beskriver Johan Lewenhaupt sitt Mallorca. I denna uppföljare vill han fördjupa bilden och visa dig Palma, staden där han själv har sin skrivarlya och vistas flera gånger om året.

Det finns mer i Palma än en katedral, badstränder och turistkrogar. Här finns ett utbud och en variation som efter alla dessa år fortfarande förbluffar Johan, som tar oss med till smultronställen som kan vara svåra för turister att hitta på egen hand. Museer, restauranger och kultur, men också praktiska detaljer som förslag på trevliga hotell och hyrlägenheter och hur man tar sig runt med cykel eller buss.

Det här är hans stad, i en personlig guide med hjärta och charm. Välkommen till Palma!

OM FÖRFATTAREN
Johan Lewenhaupt, född 1961, är författare och journalist med lång erfarenhet av jakt och vilt. Efter att ha skrivit för olika jakt- och friluftslivsmagasin samt dags-, kvälls- och veckopress debuterade han som författare med boken Rovdjur. Boken, som han skrev tillsammans med Magnus Elander och Staffan Widstrand, utsågs av Världsnaturfonden WWF till 2003 års Pandabok. Sedan dess har Johan skrivit en rad böcker om jakt och vilt, t.ex. Hjortarvet och Jaktens eldsjälar. Förra året kom hans första roman, Bar Domino, där en spännande mordberättelse vävs samman med jakt, politik och ett mörkt förflutet.

Tillsammans med hustrun Gendery och de tre barnen Claes, Carolineoch Louise driver Johan släktgården Lyftinge Säteri utanför Sparreholm.I mitten av 2000-talet bodde hela familjen på Mallorca en ö där Johan inte bara mår bra, utan också arbetar effektivare. Trots att hela familjen numera har flyttat tillbaka till Sverige har han en liten skrivarlyapå ön som han besöker ett par gånger om året.Våren 2013 kom Mallorca Outdoor, där han på ett levande och lockande sätt beskriver sina egna erfarenheter av Mallorca, ön som erbjuder något för alla. Under våren 2014 släpps Palma Walks, en guide till Palma där författaren visar dig sidor av staden du som turist sällan upptäcker. Undvik turiststråken och hitta smultronställena som göms bland Palmas vindlande gränder.

Andra böcker av Johan Lewenhaupt:

Rovdjur, 2003, Max Ströms förlag
Den lilla boken om vargen Ylva, 2003, Egmont
Den lilla boken om björnen, 2003, Egmont
Hjortarvet, 2008, Setterns förlag
Ett liv med rådjur, 2010, Svenska Jägareförbundets förlag
Den stora utmaningen, 2011, Svenska Jägareförbundets förlag
Jaktens eldsjälar, 2012, Natur & Jaktförlaget
Bar Domino, 2013, Natur & Jaktförlaget
Mallorca Outdoor, 2013, Natur & Jaktförlaget
  • Författare: Johan Lewenhaupt
  • Format: Danskband/flex
  • ISBN: 9789197996075
  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 175
  • Utgivningsdatum: 2014-07-24
  • Förlag: Natur och Jaktförlaget