Nya nordiska köket : naturen, smakerna och filosofin

Inbunden, Svenska, 2014

Av Margareta Schildt Landgren

289 kr

Slutsåld

Vinnare i Årets Svenska Måltidslitteratur 2015 i kategorin "Nordisk måltidslitteratur".
Vinnare i The Gourmand World Cookbook Awards 2016 som Bästa skandinaviska kokbok

Nordisk matlagning är bäst i världen och matintresserade från hela världen reser hit speciellt för att besöka krogar som Restaurang Frantzén, Noma och Fäviken. Nya nordiska köket är en hyllning till allt som gör vår mat så speciell - de naturliga råvarorna från skog och mark, odlade grödor och uppfödda djur från ett allt mer ekologiskt jordbruk, och fisken från våra rena och kalla hav och många insjöar.

I den här boken träffar vi bland annat Claus Meyer, grundaren till Noma och en förgrundsperson inom den nya nordiska matlagningen, vi går på promenad i skogen med Roland Rittman, en hängiven expert på ätbara vilda örter och andra växter, och vi besöker ishotellet i Jukkasjärvi där ren och röding är stående inslag på vintermenyn.

Produktinformation

  • Utgivningsdatum2014-10-03
  • Mått197 x 232 x 29 mm
  • Vikt940 g
  • FormatInbunden
  • SpråkSvenska
  • Antal sidor235
  • Upplaga1
  • FörlagNorstedts
  • MedarbetareGuthLinse,Tine
  • SABQcabd
  • ISBN9789113052465

Tillhör följande kategorier