bokomslag Mörkrets barn
Deckare

Mörkrets barn

Sofie Bjarup

Inbunden

269:-

Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

Uppskattad leveranstid 2-6 arbetsdagar

Fri frakt för medlemmar vid köp för minst 199:-

  • 505 sidor
  • 2021
Whitechapel, London, 1888. Den unge journalisten William Sinclair har aldrig tidigare varit i den här delen av staden. Anständigt folk ur överklassen har inte där att göra, men de makabra morden har med magnetisk kraft dragit dit både pressen och horder av nyfikna.

Alla är så uppslukade av tidningarnas sensationella rapporter om det som nattetid sker i de mörka gränderna, att knappt någon lägger märke till att armen av en ung kvinna sköljts upp på Themsens strand. För William blir det dock början på något som kommer påverka resten av hans liv.

Mötet med slummen får Williams världsbild att krackelera. Dottern till en av hans mors vänner har försvunnit och i försöken att finna henne dras han allt djupare in i Whitechapel, samtidigt som hans häftiga och förbjudna förälskelse i den radikale kollegan James gör att han heller aldrig vill därifrån.

Sofie Bjarups debutroman är en kriminalberättelse om fasansfull död, men också en resa genom det engelska klassamhället och en skildring av kärlek som måste ske helt i det fördolda för att inte leda till vanära, tukthus och straffarbete.

Mörkrets barn är den första boken i en kriminalserie om William Sinclairs och James Quilters upplevelser i den senviktorianska världen. Boken har omnämnts av flera kritiker som en av årets bästa svenska kriminalromaner.

SOFIE BJARUP är född och bosatt i Skåne. Hon har under en tid arbetat i London vilket gav henne inspiration att skriva Mörkrets barn.

"Sofie Bjarup lyckas förflytta läsaren till 1888 och skapar en oemotståndlig kontrast mellan nattsvart fattigdom i Jack the Rippers London. En debut som väcker både makabra mord och viktorianska klasskillnader till liv." (Inger Melin, Borås Tidning; Utvald som Årets bästa deckare)

"Det är spännande ... Sofie Bjarups debut är lovande i en tid när historiska kriminalromaner blir allt vanligare - en inblick i det engelska klassamhället och en skildring av förbjuden kärlek, både den straffbara homosexuella, och den olämpliga över klassgränser." (Ragna Fahlander, Nerikes Allehanda)

"Sofie Bjarup skildrar 1800-talets London med stor kunskap och lika stort hjärta. Mörkrets barn är en historisk roman, en tids- och samhällsskildring, en deckare och en 'förbjuden' kärleksroman. Vilken imponerande deckardebut ..." (Bengt Eriksson, Smålandsposten)

"Suveränt bra ... väldigt intressant klassperspektiv ... fångar verkligen en historisk miljö." (Gunilla Wedding, Deckardårarna)

"Det är en smart intrig som slingrar sig fram med väl utlagda villospår ... Bjarup skildrar klassdetaljer med stor omsorg" (Kerstin Matz, Bibliotekstjänst)

 
  • Författare: Sofie Bjarup
  • Format: Inbunden
  • ISBN: 9789180181501
  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 505
  • Utgivningsdatum: 2021-09-28
  • Förlag: Lind & Co