La Pizza : Den sanna historien från Neapel

Häftad, Svenska, 2004

Av Nikko Amandonico, Natalia Borri

119 kr

Slutsåld

Den här boken är formgivaren Nikko Amadonicos hyllning till den neapolitanska pizzan och till själva staden. Ewa-Marie Rundquists foton återskapar atmosfären från gator där vespor svischar förbi och från pizzerior där degarna jäser, elden ständigt brinner i vedugnen och där folk flockas vid lunchtid för att äta den godaste pizzan i världen.

Avlånga San Marzanotomatater som odlas på Vesuvius sluttningar, mozzarella som ursprungligen tillverkades av buffelmjölk, basilika och olivolja. Det är ingredienserna i den klassiska neapolitanska pizzan Margherita, som fått sitt namn av en drottning.

Klassiska pizzarecept återfinns i boken, men också nya recept baserade på syditalienska råvaror. En riktig uppstickare är Pizza Mamma Matilde, som inspirerats av italienska köttbullar tillagade i Hallstahammar i Sverige på 40-talet!

Produktinformation

  • Utgivningsdatum2004-11-25
  • Mått144 x 172 x 17 mm
  • Vikt367 g
  • FormatHäftad
  • SpråkSvenska
  • SeriePrismas färgpocket
  • Antal sidor207
  • Upplaga2
  • FörlagPrisma
  • MedarbetareRundquist,Ewa-Marie
  • SABQcaae
  • ISBN9789151843858
  • ÖversättareLundgren, Lena

Tillhör följande kategorier