Här finns ca 100 läckra recept på t ex fisk-, kött- och grönsaksrätter, på härligt lättbakat matbröd och delikata efterrätter.
Varje rätt presenteras med en inspirerande färgbild och ett lättillgängligt stapeldiagram som visar hur mycket kalorier, fett, C-vitamin, fibrer, kalcium och järn varje rätt innehåller. Man får en snabb bild av näringsinnehållet och den som t ex vill gå ner i vikt väljer lätt recept med låga fett- och kaloristaplar och ser också vad i receptet som är särskilt "farligt".
Särskilt intressant för medvetna vardagskockar, de som behöver särskild kostvägledning t ex på grund av övervikt, blodbrist eller magbesvär, utbildningar för kockar och vårdpersonal. Utmärkt som "första kokbok".
Lillemor Hvitfeldt är journalist och skriver mat- och hälsoartiklar i tidningen Land sedan många år tillbaka. Hon har tidigare skrivit boken Lillemors bästa mat som kom ut 1990.
Produktinformation
- Utgivningsdatum1999-05-31
- Vikt664 g
- FormatInbunden
- SpråkSvenska
- Antal sidor144
- FörlagNatur & Kultur Allmänlitteratur
- ISBN9789127351981