bokomslag Bild & Bubbla. 195
159:-

Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

Uppskattad leveranstid 2-4 arbetsdagar

Fri frakt för medlemmar vid köp för minst 249:-

  • 124 sidor
  • 2013
I nummer 195 av Bild & Bubbla firar vi att den ärevördiga och ständigt populära svenska serietidningen Bamse fyller hela 40 år, bland annat med reportage om ateljén där den nya Bamse-filmen Bamse och Tjuvstaden produceras samt en artikel om makt och maktstrukturer i Bamse-världen. Dessutom en stor bildsektion med unikt material från filmproduktionen. Numret innehåller även en lång artikel av serieskaparen Don Rosa om varför han slutade skapa Kalle Anka-serier, samt seriereportage från flera seriefestivaler runt om i världen. Utöver detta naturligtvis nyhetsrapportering, recensioner med mera.

Innehållsförteckning Bild & Bubbla 195

Redaktionen läser: Bild & Bubblas redaktion berättar om vad de läst den senaste tiden.

Aktuellt: Nordic Comics Alley på MoCCA ArtFest. Seriefrämjandet har etablerat konceptet Nordic Comics Alley på en tongivande seriefestival i New York.

Aktuellt: Gösta Gummesson 1928-2012. Gösta Gummesson, en av vår tids mest produktiva svenska serieskapare, har gått ur tiden.

Aktuellt: Bokbordet SIS/SPX 2013. Stockholms Internationella Seriefestival (SIS) är över och Bild & Bubbla har botaniserat bland alla de nya publikationer som erbjöds.

Aktuellt: Tintingate Revisited. Den så kallade »Tintingate« må vara över, men vi kan inte undanhålla ännu en kommentar, i serieform.

Seriekrönika: Rapport från New York Comic Con. Serieskaparen Natalia Batista rapporterar, i serieform, om den amerikanska seriefestivalen New York Comic Con, och hur man överlever en stor seriefestival i USA.

Kinas långa marsch. Ett unikt vittnesmål om den kinesiska kulturrevolutionen och livet under Mao Tse Tung berättat av en konstnär och medlem av Kinas kommunistiska parti.

Varför jag slutade. Don Rosa har inte skapat några nya serier på länge och här slår han fast varför, och ger samtidigt en inblick i den internationella seriebranschen.

Seriekrönika: Hourly Comic Day. Henri Gylander antar utmaningen att rita en serieruta varje timme under en hel dag, och valde att göra detta mitt under seriefestivalen i franska Angoulême.

Seriekrönika: Excusez-moi. Maria Widén har också åkt till Europas största seriefestival, i Angoulême, och berättar om hur det är att konfronteras av den franska seriekulturens mångfald.

Sveriges roligaste jobb. För första gången någonsin görs det en animerad långfilm med Bamse och Bild & Bubbla har varit på besök i studion.

Bildsektionen: Bamse och Tjuvstaden. I denna bildsektion får vi en inblick i skapandeprocessen bakom den nya Bamse-filmen, med skisser, målade bakgrunder med mera.

I dunderhonungens land: Seriehistorikern Claes Reimerthi studerar hur makt och maktrelationer tydliggörs i en serien »Bamse«.

Recension: Klassiska seriealbum. Förlaget Argasso har översatt och gett ut en brittisk bokserie med serieversioner av litterära verk, alla under etiketten »Klassiska seriealbum«.

Recension: Klas Katt dricker kaffe. Gunnar Lundkvists serier om Klas Katt med flera, föreligger nu i en samlingsutgåva.

Recension: Spirous äventyr. Figuren Spirou fyller 74 år och att det resulterar i en retrospektiv historia är inte förvånansvärt. Frågan är om Vehlmann och Yoann vill mäta sig med en konstnär som Franquin.

ecension: Arzak övervakaren. »Arzak« är ren konst som möter frihet och absurdism i full harmoni. »Arzak övervakaren« är även Moebius testamente efter en lysande karriär.

Recension: Det bästa barnet! Sofia Olsson återkommer med uppföljaren till »Hetero i Hägersten«. Nu är det barn som hägrar och berättelsen är helt tydligt baserad på verkligheten och bitvis brutalt ärlig.

Recension: De förryckta kusinerna. Känslan av genuin besatthet avseende den fysiska boken strålar alltid kring utgåvorna från unika lilla förlaget Sanatorium. Så även i denna samling av Edward Goreys bildberättelser.

Recension: Katten Nils & Morris. Räcker det om en barnserie är vältecknad och innehåller en bra histor
  • Författare: Fredrik Strömberg, Ola Hammarlund, Staffan Forssell, Don Rosa, Claes Reimerthi
  • Illustratör: Elin Lucassi, Li Kunwu, Don Rosa, Henri Gylander, Mia Widén, Thomas Holm, Natal Batista
  • Format: Häftad
  • ISBN: 9789186667184
  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 124
  • Utgivningsdatum: 2013-06-09
  • Förlag: Seriefrämjandet