bokomslag AI för nybörjare : Allt du behöver för att komma i gång med artificiell intelligens
Data & IT

AI för nybörjare : Allt du behöver för att komma i gång med artificiell intelligens

Johan Falk

Häftad

149:-

Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

Uppskattad leveranstid 2-4 arbetsdagar

Fri frakt för medlemmar vid köp för minst 249:-

  • 130 sidor
  • 2023
Varför behöver du bli vass på att prompta? Vad innebär det att en chattbot börjar hallucinera? Och vilka yrken kommer sannolikt att tas över av AI i framtiden?

2019 kunde chattbottar knappt räkna till tio. 2023 klarade de juristernas examensprov med toppbetyg. Så, frågan är inte om utan hur AI kommer att påverka och förändra våra liv. För dig som ännu inte har satt dig in i den artificiella intelligensens svindlande värld finns nu en ovärderlig guide som på ett enkelt och tillgängligt sätt visar hur du direkt kommer i gång och kan börja använda AI. Steg för steg går författaren Johan Falk igenom vad AI är, vilka verktyg som finns och de risker du behöver ha koll på när det gäller användningen av artificiell intelligens. Boken AI för nybörjare ger dig:

• grundläggande introduktion till AI och hur den kan användas
• tips på AI-verktyg och konkreta instruktioner för hur du promptar effektivt
• inblick i hur AI kan påverka din yrkesroll och arbetsmarknaden i stort

Kunskap om AI kan inte bara förenkla din vardag, den är också nödvändig för att förstå vad denna hisnande teknikutveckling kan innebära på sikt.

Johan Falk är tidigare vetenskapsjournalist, lärare och webbutvecklare. Idag arbetar han med frågor om AI och utbildning på nationell nivå. Han har tidigare skrivit AI och skolan 1.0 (januari 2023) och AI och skolan 2.0 (juni 2023).

Se inslag i TV4 Nyhetsmorgon eller lyssna på ett inslag i Sveriges Radio P4 Stockholm där Johan Falk berättar om boken och vad man kan tänka på vad gäller AI. 
Sagt om boken:

”I sista delen skriver Falk kort om historien bakom AI samt övergripande och tankeväckande om de stora framtidsfrågor som AI kanske kan komma att påverka, såsom arbetsmarknaden, spridning av desinformation och krigföring. Boken är en välskriven introduktion för teknikintresserade som vill lära sig hur man kan använda AI idag.”
/Nina Moritz, BTJ-häftet nr 1, 2024

"Boken AI för nybörjare av Johan Falk är en omfattande guide som syftar till att introducera läsare till världen av artificiell intelligens. Boken täcker en rad relevanta och aktuella AI-teman, inklusive hur AI-teknologi utvecklas och hur den påverkar olika yrkesroller och arbetsmarknaden.
Innehållet i AI för nybörjare inkluderar en grundläggande introduktion till AI, tips på AI-verktyg och instruktioner för effektiv användning (prompting). Falk diskuterar även hur AI kan påverka olika yrken och belyser de risker som är förknippade med AI-användning. Boken ger även en överblick över viktiga framtidsfrågor som AI kan komma att påverka, såsom arbetsmarknad, spridning av desinformation och krigföring."
/Danny Stacey, redaktör för nyhetsbrevet AI i utbildning

 

  • Författare: Johan Falk
  • Format: Häftad
  • ISBN: 9789127467705
  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 130
  • Utgivningsdatum: 2023-12-07
  • Förlag: Natur & Kultur Läromedel