bokomslag Världsarvet Örlogsstaden Karlskrona
Konst & kultur

Världsarvet Örlogsstaden Karlskrona

Joakim K E Johansson

Inbunden

379:-

Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

Uppskattad leveranstid 5-9 arbetsdagar

Fri frakt för medlemmar vid köp för minst 199:-

  • 180 sidor
  • 2018
Denna praktbok är en hyllning till den vackra örlogsstaden Karlskrona. Det är en fotografisk resa genom de unika historiska områdena och den visar upp de viktigaste byggnaderna och miljöerna i det som utgör världsarvet.Fotografierna är tagna av Joakim K E Johansson. Joakim har fotograferat Karlskrona och världsarvet sedan slutet av 1990-talet och hans bilder har marknadsfört staden i mängder av sammanhang genom åren. Numera är han en utflyttad Blekingeentusiast och ambassadör - bland annat var han med och startade IloveBlekinge (se webbshoppen iloveblekinge.se och facebooksidan med 3000 följare), samt gjorde kokboken Blekinge - en resa till mer än sill och kroppkakor tillsammans med matjournalisten Andreas Ivarsson.Denna nya bok med fokus på världsarvet är gjord tillsammans med designern Morten Ravnbö (www.ravnbo.com). Han har jobbat med formgivning åt Världsarvet Örlogsstaden Karlskrona under många år och ansvarat för loggan och profilen till detta. Morten formgav också Seth Nilssons populära fotobok Blekinge - Sveriges trädgård.Joakim K E Johansson är född 1972 och uppvuxen på ön Tjurkö i Karlskronas östra skärgård. Han är utbildad journalist på Linnéuniversitetet i Kalmar men bor numera i Stockholm där han jobbar som kommunikationsrådgivare på Nordens välfärdscenter, som är en institution under Nordiska ministerrådet. Han har också eget företag som fotograf och skribent.
Intresset för fotografi växte fram under tonåren och i början av 1990-talet fick han göra värnplikten som fotograf på Sydkustens Marinkommando i Karlskrona. Det var efter det han på allvar började fotografera de historiska objekten och miljöerna i staden. Hans bilder har sedan dess använts för att marknadsföra Karlskrona och världsarvet i mängder av sammanhang.
Joakim har arbetat som reporter och nyhetsuppläsare på Radio Blekinge P4, som informatör på Karlskrona kommun och som informationsansvarig på Marinmuseum. Där ansvarande han bland annat för marknadsföringen och kommunikationen kring museets ubåtshall och utställningen om ubåten HMS Neptun, som invigdes 2014. Han har också jobbat med marknadsföringen av Vasamuseet i Stockholm. Tillsammans med matjournalisten Andreas Ivarsson gjorde Joakim kokboken Blekinge - en resa till mer än sill och kroppkakor (2015). Han driver också den fotoinriktade podcasten Se bilden och bloggen med samma namn på Fotosidan.se.Morten Ravnbø är en norsk grafisk formgivare som kom till Karlskrona och startade eget 2005. Han har utbildning inom visuell kommunikation (grafisk design och illustration) från högskolan SHKS i Oslo, motsvarigheten till Konstfack i Sverige. Morten har jobbat med Marinmuseum och en rad olika lokala privata och offentliga aktörer. Under närmare nio år jobbade han med olika formgivningsjobb åt kulturenheten i Karlskrona kommun, exempelvis med profil, skyltning och informationsmaterial till Konsthallen och biblioteken i Karlskrona - och inte minst åt världsarvet. Morten står bakom den officiella världsarvsloggan och -profilen som kommunen disponerar. För mer info om Morten Ravnbø, kolla hans hemsida: www.ravnbo.com Boken är på svenska, men med lite kortare sammandrag på engelska.


  • Författare: Joakim K E Johansson
  • Format: Inbunden
  • ISBN: 9789163987328
  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 180
  • Utgivningsdatum: 2018-10-26
  • Förlag: Ravnbö design