bokomslag Teal, tillit, transparens. : en guide för självorganisering och demokratisering av arbetsplatsen
Samhälle & debatt

Teal, tillit, transparens. : en guide för självorganisering och demokratisering av arbetsplatsen

Alicia Medina Rolf Medina

Danskband/flex

399:-

Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

Uppskattad leveranstid 2-4 arbetsdagar

Fri frakt för medlemmar vid köp för minst 249:-

  • 391 sidor
  • 2021
Hur utformar vi humana och hållbara organisationer? Alicia och Rolf Medina har båda lång erfarenhet av arbete i organisationer. Med grund i ett flerårigt forskningsprojekt har de tagit fram en modell för att skapa progressiva organisationsformer som bygger på tillit, öppenhet och jämlikhet.

DP-modellen strävar efter att demokratisera arbetsplatser och skapa mänskligare organisationer. Den utgår ifrån ett systemiskt förhållningssätt och ett nytt sätt att forma organisationer som inte bygger på makthierarkier. En central punkt är självorganisering av arbetet där människor får frihet att använda sin kompetens och potential.

Teal. Tillit. Transparens. innehåller konkreta exempel, praktiska verktyg och guidning för hur DP-modellen kan användas inom olika sorters verksamheter. Det är en bok för alla som är en del av en organisation och som vill påbörja eller fortsätta resan mot ett nytt sätt att organisera arbete.

Rolf Medina är född i Trelleborg och uppväxt i Eslöv. Han har en bakgrund som dataingenjör och är filosofie doktor i Management. Han är medgrundare till Future of Organizing AB där han numera ägnar all sin tid. 

Alicia Medina föddes i Montevideo, Uruguay. Hon kom till Sverige 1982 som flykting via FN. Efter 20 år i arbetslivet disputerade hon år 2012 i Strategi och Management. Hon ägnar sig nu på heltid åt konsultföretaget Future of Oranizing AB.

"Vi måste vara tacksamma för att Alicia och Rolf, efter år av erfarenhet från stora traditionella och osunda företag, presenterar den här boken i vilken de med tydlighet och träffsäkerhet lyfter fram den stora möjlighet som medelstora och små företag har att forma människor som är lämpliga för sina behov, människor med de färdigheter, gåvor och talanger som dessa företag behöver.
Det gäller att skapa organisationer där människorna är huvudpersonerna i en ständig nutid som består av känsla, tänkande och görande, och där de kan dela entusiasm och därmed uppnå personlig utveckling på en fysisk, mental, emotionell och andlig nivå. Detta kommer att möjliggöra en ständig framgång för dessa organisationer."

Koldo Saratxaga, grundare av K2K Emocionado

"För alla som har en passion för att skapa organisationer som frigör den fulla potentialen av dess människor, måste samtalet handla om distribuerad makt. Denna bok är ett lysande hjälpmedel; full med historier, exempel och visdom från människor som omvärderar hur man utför arbete runt om i vår värld."

Lisa Gill, tränare på Tuff ledarskapsträning och värd för Leadermorphosis podcast
  • Författare: Alicia Medina, Rolf Medina
  • Format: Danskband/flex
  • ISBN: 9789175575230
  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 391
  • Utgivningsdatum: 2021-09-21
  • Förlag: Kunskapshuset Förlag