Välj butik

Visa alla butiker

  Kommande Paris för foodisar

  Paris för foodisar

  Elin Unnes

  269:-
  • Inbunden
  • 176 sidor
  • 2017

  "Den ultimata Parisguiden för alla som reser med magen."
  Allt om Mat


  "Jag tycker att det bästa ordet för det som kallas nouvelle nouvelle cuisine är marknadsmat, cuisine du marché. De nya franska kockarna är heller inte nödvändigtvis franska. De är fransk-japansk-nordiska. Och det spelar ingen roll var de kommer från. Restaurangerna där de lagar mat ligger ofta i det kulturellt unika elfte arrondismanget. De har udda stolar, klassiska opinelknivar som slickas av mellan rätterna och en skicklig sommelier som häller nya, fantastiska naturviner i samma glas som det förra.


  Det är en berusande, sagolik värld där lite vad somhelst kan hända. Som på Au Passage, där en man kommer insläntrande med en flaska vin från 1928 i jackfickan och beratt få lägga flaskan i kylen, så han kan dricka det till middagen. Eller som på Le Grand Bain, där en pommes anna hackats, friterats och förvandlats till världens kanske mest dekadenta pommes frites. Eller som på Chateau briand, där ögonen och munnen aldrig är överens om vad det är som ligger på tallriken. Eller som sunkhaken och rockbarerna där ostron fortfarande serveras som fattigmansmat.


  Det här är en guide till de bästa marknadsstånden, de godaste, billigaste ostronen, ställena som ingen i efterhand kommer ihåg hur man hittade till, oavsett om de är hemliga eller världsberömda: restauranger i gränder, barer i källare, och ibland på stället där man aldrig letar, mitt i smeten. Alla ställen som Hemingway inte drack på."


  Elin Unnes är musik- och trädgårdsjournalist. Hon har varit redaktör på Darling, Vice, Bon och Rodeo, och skriver regelbundet för Dagens Nyheter och Allt om Trädgård. Hon har tidigare skrivit de mycket hyllade böckerna The SecretGardener (2014) och uppföljaren Herbariet (2016). Elin bor i Stockholms gamla Klarakvarter och en gång om året tar hon tåget till Paris för att övervintra på kontinenten.
  "En gång om året åker Elin Unnestill Paris. Så, att säga att hon har blivit något av en expert på vad som är bra i matväg i staden är inte att överdriva. En kulinarisk resa, varsågod!"
  Göteborg-Posten


  En smart och snygg bok."
  Damernas Värld


  "Hon lever deltid i Paris där hon samlat sina matupplevelser i nya boken Paris för foodisar."
  Elle Mat & Vin

  Den ultimata Parisguiden för alla som reser med magen.

  Kommer snart

  Utgivningsdatum

  23 september 2017

  • Författare: Elin Unnes
  • Format: Inbunden
  • Upplaga: 1
  • ISBN: 9789127153622
  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 176
  • Utgivningsdatum: 2017-09-23
  • Förlag: Natur & Kultur

  för att se lokala öppettider, evenemang och personalens tips.

  Idag