bokomslag Körverk för 136 röster: texter från Kalmar län
Skönlitteratur

Körverk för 136 röster: texter från Kalmar län

Ami Andersson Tove Folkesson Suzanne Osten Barbro Lindgren Bob Hansson

MP3 cd-skiva

379:-

Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

Uppskattad leveranstid 2-6 arbetsdagar

Fri frakt för medlemmar vid köp för minst 249:-

Andra format:

  • 2022
Ett kärleksprojekt. En storm, en viskning och ett skrik: Alla har gett allt och lite till. Om man heter Barbro Lindgren, Bob Hansson, Sara Schwardt, Suzanne Osten eller Zara Ragnvaldsson spelar ingen roll - 136 röster med 140 texter har bidragit till ett mäktigt körverk.

Ami Andersson och Tove Folkesson, Kalmar läns regionförfattare, har varit redaktörer och inspiratörer. Calle Thoor, formgivare/musiker verksam på Öland, har skapat en vacker och stilren bok.

Boken kom till genom ett projekt inom Litteraturnod Vimmerby, som är sedan 2019 Region Kalmar läns plattform för litteraturutveckling. En litteraturutvecklare med ansvar att leda verksamheten har anställts liksom Sveriges två första regionförfattare. Regionförfattarnas konkreta uppgift har varit att tillsammans med regionens invånare skapa en antologi med samtida berättelser. Körverk för 136 röster är resultatet av detta arbete. Den innehåller lyrik, poesi, noveller, essäer, och så mycket annat. Olika människor, som har en koppling till Kalmar län, samlas med sina vitt skilda världar och olika litterära uttrycksformer i en spännande bok.

Den är kanske en antologi, som knappt kan kallas antologi, så annorlunda är den.

Läs mer på www.baseboforlag.se!
  • Författare: Ami Andersson, Tove Folkesson, Suzanne Osten, Barbro Lindgren, Bob Hansson
  • Format: MP3 cd-skiva
  • ISBN: 9789180336413
  • Språk: Svenska
  • Utgivningsdatum: 2022-04-20
  • Förlag: Basebo förlag